SARAJEVSKA CRNA HRONIKA OVOG VIKENDA

Razbojnici pljačkali po Centru, Novom Sarajevu i Starom Gradu, a na Koševu pucnji iz pištolja

Arhiva02.03.14, 13:57h

U prodavnicu "BM Compani" d.o.o Sarajevo, u subotu u 21.30 sati u ulici Koševo bb, općina Centar, jedna NN osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem, izvršila razbojništvo nad radnikom A.Z. iz Sarajeva, kojom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca

Sarajevo noćuIZ PIŠTOLJA RANJEN RADNIK PRODAVNICE "BM COMPANI"

Nepoznata osoba pištoljem je ranila A.Z., radnika prodavnice „BM Compani“ na Koševu.

Naime, u prodavnicu "BM Compani" d.o.o Sarajevo, u subotu u 21.30 sati u ulici Koševo bb, općina Centar, jedna NN osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem, izvršila razbojništvo nad radnikom A.Z. iz Sarajeva, kojom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) nakon toga NN osoba je napustila objekat, a za njim izlazi i A.Z. Ispred objekta NN osoba u pravcu imenovanog iz pištolja ispaljuje jedan hitac, te A.Z. pogađa u desnu natkoljenicu.

A.Z. je vozilom  hitne pomoći prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra univerziteta Koševo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda.

A.Z. je na Klinici ortopedije Koševo zadržan na daljem liječenju.

UHAPŠEN  ZBOG DROGE

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo-Jedinice za saobraćaj, u subotu u 02.00 sata uhapsili su S.S. (1980) iz Vogošće, zbog sumnje da je počinio krivično djelo  „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

U jutarnjim satima S.S.  je otpušten iz službenih prostorija Druge PU.

MALOLJETNIK UHAPŠEN ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici Druge PU, Novo Sarajevo,  u subotu su u 17 sati uhapsili maloljetnog S.V. (1996) iz Istočnog Novog Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način u pokušaju „ na štetu Dž.T. iz Sarajeva.

UHAPŠEN ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici Prve PU- PS Stari Grad su u subotu u 20 sati uhapsili F.S. (1968) iz Sarajeva, zbog sumnje daje počinio krivično djelo „teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način“ na štetu K. M. iz Sarajeva.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM PRODAVNICE „MEGA MART“

U prodavnicI "Mega Mart" Sarajevo, u ulici Grbavička br.5, općina Novo Sarajevo, u subotu u 19.45 sati, dvije nepoznate osobe su uz prijetnju nožem izvršile krivično djelo „razbojništvo“ nad radnicom L.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN osobe su otuđile novac i pobjegle.

UHAPŠEN ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Policijski službenici Druge PU Novo Sarajevo su u subotu u 22 sata uhapsili T.S. (1964) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „oštećenje tuđe stvari“, izvršeno na štetu S.M. iz Sarajeva.

IZVJEŠTAJ O PROTESTIMA

U subotu od 11 do 17 sati policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo vršili su osiguranje protestnog okupljanja građana, koje je započelo ispred zgrade Predsjedništva BiH, u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo.

Oko 11.45 sati ispred zgrade predsjedništva BiH okupilo se oko 10 osoba. U 12.00 sati ispred broj osoba se povećao na oko 40. Oko 12.20 sati broj okupljenih je bio oko 100 , koji su u 12.33 sati blokirali odvijanje saobraćaja u ulici Maršala Tita, ispred zgrade Predsjedništva BiH, a u 12.35 sati okupljeni građani, njih oko 150, blokirali su saobraćaj na raskrsnici ulica Maršala Tita - Ali-pašina - Hamze Hume, kod zgrade Higijenskog zavoda.

Od momenta blokade saobraćaja u ulici Maršala Tita , na trotoarU ispred zgrade Predsjedništva BiH tri osobe su izvele performans na način da su ležale na trotoaru te to više puta činile do 13.00 satI. U 13.15 sati navedene osobe postavile su razglas sa dva zvučnika kojom prilikom su iznosili svoje zahtjeve. U 16.10 sati saobraćaj je normalizovan, a građani su se mirno razišli.

Protesti su i danas nastavljeni u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH. Za vrijeme okupljanja nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJNA POLICIJA URUČILA 238 PREKRŠAJNIH NALOGA

U subotu, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 238 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili u 17 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet vozača bez položenog vozačkog ispita, šest osoba koje su upravljale vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet vozila koja nisu  bila registrovana, saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook