VIDEO/ SITUACIJA SVE NAPETIJA

Ukrajina pred ratom?! Na zgradi općine u Donetsku podignuta ruska zastava!

Arhiva01.03.14, 21:05h

Dok je novoformirana ukrajinska vlada pokušavala da uspostavi red u većem dijelu zemlje, na jugoistoku Ukrajine proruski demonstranti su okupirali više objekata lokalnih vlada

ruska zastava u Ukrajini

Na zgradi općine u Donetsku, na jugoistoku Ukrajine, rodnom gradu dužnosti razriješenog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, podignuta je ruska zastava, javlja Anadolu Agency (AA).

Dok je novoformirana ukrajinska vlada pokušavala da uspostavi red u većem dijelu zemlje, na jugoistoku Ukrajine proruski demonstranti su okupirali više objekata lokalnih vlada.

Kao rezultat cjelodnevnih demonstracija proruski demonstranti ušli su u zgradu općine u Donetsku. Ukrajinska zastava na zgradi je spuštena, a na njeno mjesto podignuta je ruska zastava.

Na zahtjev ruskog predsjednika Vladimira Putina, gornji dom Parlamenta Rusije  odobrio je danas slanje vojnih trupa na Krim u Ukrajini, što je u nekoliko ukrajinskih gradova pozdravljeno.

Gornji dom je raspravljao o Putinovom zahtjevu za koji vlasti u Rusiji smatraju da je jedan od načina da se stabilizira stanje u Ukrajini, koja je prema nekim analitičarima, pred građanskim ratom.

Ukrajinske vlasti ranije su izjavile da je već 6.000 ruskih vojnika raspoređeno na Krimu. Kijev je optužio Moskvu da namjerno pokušava da isprovocira sukob.

Putin zahtijeva slanje trupa u Ukrajinu jer, kako je naveo, zbog vanredne situacije u toj zemlji, postoji opasnost po živote građana Rusije.

Vezani tekst: Rusi šalju vojsku u Ukrajinu, Kličko pozvao na generalnu mobilizaciju!!!

(Anadolija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook