EMIR SULJAGIĆ, KOORDINATOR KOALICIJE 'PRVI MART'

Dodikov entitetski zakon o prebivalištu uveo bi vize građanima BiH

Arhiva01.03.14, 14:29h

ostoje brojni i sigurni mehanizmi sprječavanja usvajanja ovog zakona u ovom obliku i mi u "Prvom martu" ćemo osigurati da svi budu iskorišteni - izjavio je Suljagić, dodajući kako svi građani BiH trebaju znati da bi usvajanje entitetskog zakona o prebivalištu bio veliki korak ka ponovnom uvođenju viza za državljane BiH jer bio to bio kraj jedinstvenog sistema ličnih dokumenata

Emir Suljagić nova

- Milorad Dodik jeftino pokušava "prepakovati" sadržaj bunta protiv njegove lične vladavine iz socijalnog u etnički i mi mu u tom smislu nemamo namjeru pomagati. Neka požanje ono što je posijao - izjavio je koordinator Koalicije nevladinih organizacija "Prvi mart" Emir Suljagić, reagirajući na najave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će u ponedjeljak, 3. marta, Vladi i drugim entitetskim institucijama predložiti da po hitnom postupku usvoje zakon o prebivalištu koji bi važio u ovom entitetu.

- Postoje brojni i sigurni mehanizmi sprječavanja usvajanja ovog zakona u ovom obliku i mi u "Prvom martu" ćemo osigurati da svi budu iskorišteni - izjavio je Suljagić, dodajući kako svi građani BiH trebaju znati da bi usvajanje entitetskog zakona o prebivalištu bio veliki korak ka ponovnom uvođenju viza za državljane BiH jer bio to bio kraj jedinstvenog sistema ličnih dokumenata.

- Na takvo nešto, siguran sam, Evropska unija neće pristati. I ne mogu da razumijem nikoga ko je u vlasti s njim, jer je ovim činom bilo kakva kohabitacija u vlasti s njim postala toliko skupa da se ne isplati i očekujem da barem partije sa sjedištem u Sarajevu SDP i SBB preispitaju svoje odnose sa SNSD-om na državnom nivou - kazao je koordinator Koalicije nevladinih organizacija "Prvi mart" Emir Suljagić.

(Fena)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook