DENIS BEĆIROVIĆ, PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH

Alternativa demokratskoj evropskoj BiH nemir, destrukcija i mržnja

Arhiva01.03.14, 13:14h

Uz malo više volje, rada i odricanja možemo sasvim sigurno nekim mjerama pokazati da ima i više socijalnog senzibiliteta kod izabranih zvaničnika, a paralelno s tim graditi i jačati državnost BiH - smatra Bećirović.

Denis Bećirović/ Foto: DEPO PORTAL

Projekt koji su 1992. godine demokratski odobrili građani BiH nema demokratske alternative. Alternativa demokratskoj evropskoj BiH je samo nemir, destrukcija i mržnja, a to sigurno nije u interesu nijednog naroda u BiH - kazao je u izjavi za Agenciju FENA Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.


Čestitajući svim Bosancima i Hercegovcima jedan od najvećih praznika u BiH ističe da je "malo država kao što je BiH koje su svoju nezavisnost stekle na referendumu, gdje je više od 64 posto građana glasalo da BiH bude nedjeljiva, nezavisna, suverena i cjelovita država".

S obzirom na to da je „BiH u dugoj historiji prolazila kroz mnoga iskušenja“, uvjeren je da ni aktuelni problemi u državi nisu nerješivi.

- Uz malo više volje, rada i odricanja možemo sasvim sigurno nekim mjerama pokazati da ima i više socijalnog senzibiliteta kod izabranih zvaničnika, a paralelno s tim graditi i jačati državnost BiH - smatra Bećirović.

Mišljenja je da je prošlo vrijeme obećanja, navodeći da treba djelima pokazivati ostvarene aktivnosti.

Bećirović je u državnom parlamentu pokrenuo pitanje donošenja rzolucije o provjeri porijekla imovine svih političara.

- Dakle, da precizno navedemo pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću koju imovinu imamo, kako smo je stekli, da li smo platili porez na nju, te da li neko od nas ima račune u inozemstvu, itd. - dodaje Bećirović, čija je druga inicijativa vezana za potpuno ukidanje paušala profesionalnim poslanicima, smanjenje plaća, ukidanje naknada za komisije.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH s kolegama iz Socijaldemokratske partije BiH već se javno odrekao tih sredstava, zbog čega je izrazio nadu da će i drugi političari to učiniti.

- Ne pozivamo da se nešto usvoji, nego smo se javno odrekli sredstava, te pozivamo i druge da nam se pridruže - poručio je Bećirović.

(Fena)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook