FOTO/ GRAĐANI NE ODUSTAJU OD SVOJIH CILJEVA

Jedni šetali, drugi protestovali: Demonstranti u Sarajevu se razišli, saobraćaj normaliziran

Arhiva01.03.14, 16:44h

Građani ne odustaju: Još jedan dan protesta u Sarajevu, saobraćaj blokiran

Protesti u Sarajevu 1.mart/Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Građani koji su se danas okupili na raskrsnici kod Higijenskog zavoda u Sarajevu razišli su se, a saobraćaj je odblokiran.

Građani su se, kao i prethodnih dana, okupili kako bi ukazali na probleme koji se tiču njihovog ekonomsko-socijalnog statusa u društvu.

Protesti su najavljeni i za sutra u 12 sati.

Jedan od učesnika protesta, penzioner, na transparentu je napisao da je njegova penzija 326 KM, te da nakon što plati dadžbine ostaje njemu i još jednom članu njegove porodice oko 150 KM za život. Dodao je da suosjeća i s onim koji nemaju ni toliko, jer 150 KM je malo, stava je ovaj penzioner, za dvije mačke ili jednog psa mjesečno.

Protesti u Sarajevu 1.mart/Foto: Anadolija

Demonstranti pozivaju građane da ne dozvole da ih vlasti razjedinjuju nego da ostanu istrajni i zajedno u svojim zahtjevima.

Lijepo vrijeme i neradni dan povodom Dana nezavisnosti, 1. marta, izmamili su veliki broj građana Sarajeva na ulice sa svojim najmilijima i prijateljima.

Dok su jedni uživali u šetnji, drugi, njih oko 300, nastavili su proteste 24. dan u centru grada, prenosi Anadolu Agency.

Kamera reportera AA zabilježila ne atmosferu sa sarajevskih ulica na kojima se mogao uočiti i veći broj prodavača cvijeća nego inače.

Protesti u Sarajevu 1.mart

Protesti u Sarajevu 1.mart/Foto: Anadolija

(Fena/Anadolija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook