FOTO/ NA SPOMEN - OBILJEŽJU VJEČNA VATRA U SARAJEVU

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH: Dolazi bolje i sretnije vrijeme?!

Arhiva01.03.14, 11:28h

U izjavi za medije nakon polaganja cvijeća, Komšić je kazao kako se BiH sada nalazi na prekretnici. On je dodao da se u relativno kratkom istorijskom periodu od 22 godine u BiH desilo puno stvari poput nezavisnosti, rata, dejtonske BiH, tranzicije, te etničkih kontroverzi koje postoje, a koje dejtonski ustav nije riješio

Dan nezavisnosti BiH 2014

Foto: Anadolija

U okviru obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović položili su danas cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra, javlja Anadolu Agency (AA).

U izjavi za medije nakon polaganja cvijeća, Komšić je kazao kako se BiH sada nalazi na prekretnici. On je dodao da se u relativno kratkom istorijskom periodu od 22 godine u BiH desilo puno stvari poput nezavisnosti, rata, dejtonske BiH, tranzicije, te etničkih kontroverzi koje postoje, a koje dejtonski ustav nije riješio.

"BiH ulazi u fazu koja će, nadam se, u izvjesnom roku završiti time da BiH postane uređena, normalna i demokratska država. Mislim da će i protesti građana doprinijeti tome da 2015., kada se navrši 20 godina od završetka rata, počnemo se kretati putem koji je bolji od ovog sad. Moramo mijenjati Ustav, protesti su pokazali šta narod očekuje od vlasti. Računajući na sve ono što je narod rekao kroz ove proteste, mislim da dolazi vrijeme neke bolje i sretnije BiH i odgovornije vlasti", poručio je Komšić.

Dan nezavisnosti BiH 2014

Predstavnici federalne vlasti, vlasti Kantona Sarajevo, opštinskih vlasti u Kantonu, te udruženja preživjelih žrtava rata takođe su položili cvijeće i odali počast na spomen-obilježju Vječna vatra.

Dan nezavisnosti BiH 2014

(Anadolija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook