ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM RAZGOVORA 'U ČETIRI OKA'

Nemoralna ponuda inspektora Durakovića: Jasmin Imamović izbacio ga iz kabineta zbog mita od 100.000 KM?!

Arhiva28.02.14, 14:30h

Da bi ostao na svojoj poziciji Duraković je, prema tvrdnjama načelnika Imamovića, njemu nudio mito, što je Imamović odbio... Duraković tvrdi da sve to nije istina... Šta se dešavalo tokom razgovora 'u četiri oka' u kabinetu tuzlanskog načelnika?

Jasmin Imamović vs. inspektor DurakovićNačelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović javno je priznao da mu je u njegovom kabinetu direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK Besim Duraković iznio nemoralnu ponudu. Da bi ostao na svojoj poziciji Duraković je, prema tvrdnjama načelnika Imamovića, njemu nudio mito, što je Imamović odbio, piše Tip.ba.

˝Prvi puta javno kažem, ja smatram da treba smijeniti Besima Durakovića, šefa Kantonalne inspekcije. Ove demonstracije, kada su se već dogodile, treba iskoristiti za pozitivne promjene. Samo nam je potrebna sinergija da se oslobodimo zanemarljive grupice lovaca u mutnom˝, kazao je Imamović.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da mu je Duraković nudio mito, Imamović je odgovorio:

˝Naš je razgovor bio u četiri oka i ja sam rekao radnicima šta mi je rekao taj čovjek, a nemam za to papir ni dokaze, bojim se neke tužbe, on može kazati da to nije istina, ali ja sam se tada uvjerio da je njegov prijedlog duboko nepošten i izbacio ga iz kancelarije˝.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK Besim Duraković prokomentarisao je optužbe načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića.

˝Umjesto što šara očima i traži rečenice, volio bih da Imamović javno kaže kada smo se to sastali u njegovom kabinetu i šta je to on tako veliko trebao za mene da učini da bi mu ja ponudio, kako se spomnje, 100.000 KM. Odgovorno tvrdim da ono što je on izjavio nije istina. Jedino ako je u pitanju teorija da bi se on spasio. Neka se pogleda u ogledalo i sam sa sobom popriča, ako ima snage to da uradi, ja ne vjerujem da će se ugodno osjećati˝, kazao je za Danas.info Durakovi i dodao:

˝Nas dvojica tokom sedam godina smo imali samo jedan susret u njegovom kabinetu, ali je tema bila strogo poslovna. Mi smo razgovarali o pitanju koordinacije i uvezivanja staža općinskih i kantonalnih inspekcija, a druga tema je bila vezana za kontrolu auto otpada. Jer na njegovo telefonsko insistiranje, ja sam s njim tražio sastanak. On je insistirao da to ne rade kantonalni inspektori već njegovi općinski. Nikada, ni prije ni poslije toga, se nas dvojica nismo ni sastajali ni viđali. Mi smo posve dva različita svijeta, nemamo čak ni zajedničke prijatelje, niti idemo u iste kafane˝.

Podsjećamo, predstavnici radnika uništenih industrijskih preduzeća sastali su se u četvrtak s načelnikom Općine Tuzle Jasminom Imamovićem, s kojim su razgovarali o reviziji privatizacije i neophodnosti procesuiranja kriminalaca koji su uništili ta preduzeća. Radnici su nakon razgovora odustali od ostavke načelnika, ali su onda, i to uz podršku načelnika, zatražili ostavku direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, koji je, tvrde, godinama mirno posmatrao pljačku tuzlanskih preduzeća.

˝Načelnik je na našoj strani, apsolutno nas je podržao i on je svjestan ogromne količine kriminala koji se nalazi u preduzećima. Konstatovali smo da direktor svih direkcija Besim Duraković treba da ode sa te pozicije, jer je jedan od najvećih kriminalaca u TK. Dokazano najveći reketaš, imam dosta informacija o tome, dobio sam ih, a potvrdilo se to i na ovom sastanku, jer je Jasmin Imamović imao također pritužbe na Durakovića koji ima ogromnu imovinu i vani i unutra, u državi˝, kazao je predsjednik Sindikata radnika tuzlanske fabrike ˝Polihem˝ Sakib Kopić.

˝Ja ne mogu da shvatim da bi i jedan radnik iz Polihema, pa ni ovaj Kopić, mogao tako nešto izjaviiti. Ja sam prije očekivao da mi oni podignu spomenik za života iz razloga šta sam ja sve uradio za njih. Jedini sam stavio glavu u torbu i pečatio dole objekte Polihema kako bi im sačuvao imovinu iz koje su oni trebali naplatiti svoja potraživanja. I sačuvao sam je, evo drugu godinu pored svih prijetnji i pritisaka. Ja imam stalnu komunikaciju sa tim ljudima i uistinu ne mogu da shvatim takve njihove izjave. Samo mu mogu reći, aferim Sakibe Kopiću. Sve što imam i sve što sam stekao ja sam stekao u Titinoj državi i to svi znaju˝, zaključio je Duraković.

(Tip.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook