FOTO/ KAKO SE NAKON 7. FEBRUARA 'ČISTI' SARAJEVSKA OPĆINA CENTAR

Sve što nisu 'huligani' zapalili, izbacuje se kroz prozor i nestaje u smeću!

Arhiva28.02.14, 12:15h

Kako je slučajna prolaznica navela, pronađene dokumente će dostaviti Tužilaštvu Kantona Sarajeva u nadi da će pronaći osobe čija se imena spominju, te one koji su odgovorni za pokušaj uništavanja arhive

Uništavanje arhiva u Općini CentarDokumenti, službeni listovi i zakonici jučer su izbačeni kroz prozor sarajevske Općine Centar. Većina dokumenata zadržala se na ivicama zgrade, ali je dobar dio i pao na tlo.

Slučajna prolaznica je uspjela prikupiti neke od dokumenata, na kojima su privatni podaci građana Sarajeva. Datumi su različiti, od 2003. do 2013. godine.

“Huligani”, kako vlasti vole nazivati ljude koji se bore za svoja prava, nisu se ni približili ovoj zgradi od 7. februara kada je oštećena. Huligani su izgleda ipak oni unutra i počeli su uništavati dokumente i arhivsku građu, piše Snimaj-sve.com.

Kako je slučajna prolaznica navela, pronađene dokumente će dostaviti Tužilaštvu Kantona Sarajeva u nadi da će pronaći osobe čija se imena spominju, te one koji su odgovorni za pokušaj uništavanja arhive.

Uništavanje arhiva u Općini Centar

Uništavanje arhiva u Općini Centar

Uništavanje arhiva u Općini Centar

Uništavanje arhiva u Općini Centar

Uništavanje arhiva u Općini Centar

(Snimaj-sve.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook