SDP BIH NOVO SARAJEVO

Razočarani smo neglasanjem o smanjenju plata i paušala

Arhiva27.02.14, 17:59h

Nakon duže rasprave i nekoliko pauza na sjednici, većina vijećnika i vijećnica u OV Novo Sarajevo je bila suzdržana, te navedeni prijedlog nije uvršten u dnevni red

SDP BiH novaKlub vijećnika i vijećnica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) u Općinskom vijeću Novo Sarajevo razočaran je odlukom većine u OV Novo Sarajevo da ne podrži uvrštavanje prijedloga izmjena i dopuna općinskih odluka o plaćama izabranih dužnosnika i vijećničkim paušalima na dnevni red 15. sjednice OV Novo Sarajevo.

Nakon duže rasprave i nekoliko pauza na sjednici, većina vijećnika i vijećnica u OV Novo Sarajevo je bila suzdržana, te navedeni prijedlog nije uvršten u dnevni red.

- U svom političkom djelovanju na OV, SDPBiH Novo Sarajevo dosljedno slijedi zaključke Predsjedništva SDPBiH u kojima je naglašena potreba za što hitnijim provođenjem mjera štednje odnosno smanjenje plata i naknada zvaničnicima na svim nivoima vlasti. Iako su glavni organi nekih drugih političkih partija, poput Stranke demokratske akcije BiH, usvojili slične stavove ipak se odugovlači s njihovim provođenjem, što dovodi u pitanje njihovu vjerodostojnost i šalje lošu poruku građanima i građankama koji zahtjevaju odgovornu politiku - saopćeno je iz Općinskog odbora SDPBiH Novo Sarajevo

Također su izrazili nadu da će se ovakvo djelovanje promijeniti, te podsjećaju da je Klub vijećnika i vijećnica SDPBiH Novo Sarajevo i ranije bio protiv odluka koje se odnose na povećanje plata izabranih dužnosnika i vijećničkih paušala.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: NAŠA STRANKA REAGUJE NA ODLUKU OV NOVO SARAJEVO: Još jednom odbijena inicijativa za smanjenje plata i paušala i to s objašnjenjem da treba čekati ARTIKULISANE zahtjeve građana!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook