FOTO/ EKSPLOZIJA U SARAJEVU

Kamion naletio na minu u naselju Širokača, ranjene tri osobe

Arhiva27.02.14, 16:33h

Iz KCUS-a potvrdili da su trojica muškaraca povrijeđena u eksploziji u općini Stari Grad i da e u toku njihovo zbrinjavanje

mine - nesreća na trebeviću/ Foto: AAFoto: AA

Tri osobe su povrijeđene u eksploziji koja se desila nešto iza podneva u naselju Širokača, u padinskim dijelovima sarajevske općine Stari Grad, potvrdila je glasnovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić za Anadolu Agency (AA).

Prema njenim riječima, u toku je medicinska obrada i zbrinjavanje trojice povrijeđenih muškaraca, tako da nije mogla saopćiti više detalja o njihovom identitetu.

mine - nesreća na trebeviću/ Foto: AA

Do eksplozije na navedenom području opštine Stari Grad došlo je prilikom izvođenja radova na cesti. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izašli su na mjesto nesreće i u toku je uviđaj.

Prema nepotvrđenim informacijama, do nesreće je došlo kad je kamion naišao na zaostalu minu. Nakon završetka uviđaja, bit će poznate detaljnije informacije o eksploziji.

Danas je iza podneva u naselju Širokača u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu došlo do eksplozije, u kojoj je bilo i povrijeđenih osoba, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u dežurnom operativnom centru Ministarstva untrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

mine - nesreća na trebeviću/ Foto: AA

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook