PROTESTI U MOSTARU

Oko šezdeset građana se okupilo na Španskom trgu

Arhiva26.02.14, 18:49h

Oko 60 građana okupilo se danas na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo aktualnom situacijom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u zemlji

protesti u Mostaru, februar 2014 / Foto: AAOko 60 građana okupilo se danas na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo aktualnom situacijom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u zemlji.

 Prisutni građani potpisivali su peticiju koju je pokrenuo Plenum građana i građanki Mostara, a peticijom se traži ispunjenje 4 zahtjeva koja su predali Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije. Do sada je prikupljeno preko 1 000 potpisa građana.

 Plenum traži smjenu Vlade HNŽ-a, ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, zatim usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom te službeno izvješće županijskog MUP-a o izgredima na prosvjedu u Mostaru 7. veljače.

 Današnji prosvjed u Mostaru protekao je bez incidenata, uz prisustvo policije, a bit će nastavljen i sutra. Plenum građana i građanki Mostara počinje u 18 sati u OKC-u "Abrašević".

 Inače, predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) prošlog je tjedna podnio ostavku, dok je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić (HDZ BiH) ranije kazao kako nema namjeru odstupiti sa svoje dužnosti.

 Sjednica Skupštine najavljena je za 28. veljače s već utvrđenim dnevnim redom što znači da zastupnici neće razmatrati preostala dva zahtjeva Plenuma građana i građanki Mostara. Odnosno, na dnevnom redu se neće naći ukidanje paušala i beneficija političarima kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama i smjena Vlade HNŽ-a.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook