U JEKU NAPETOSTI SA ZAPADOM OKO UKRAJINE

Putin stavio u stanje pripravnosti oružane snage u zapadnoj Rusiji

Arhiva26.02.14, 14:41h

U skladu s naređenjem predsjednika Ruske Federacije, snage u Zapadnoj vojnoj oblasti su stavljene u stanje pripravnosti u 14 sati u srijedu, navela je novinsjka agencija Interfax riječi ministra odbrane Sergeja Šojgua

putinPredsjednik Vladimir Putin u srijedu je naredio hitnu vježbu kako bi se isprobala borbena spremnost oružanih snaga u zapadnoj Rusiji, javile u novinske agencije, pokazujući rusku vojnu moć u jeku napetosti sa Zapadom oko Ukrajine.

- U skladu s naređenjem predsjednika Ruske Federacije, snage u Zapadnoj vojnoj oblasti su stavljene u stanje pripravnosti u 14 sati u srijedu - navela je novinsjka agencija Interfax riječi ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Putin je naredio nekoliko takvih iznenadnih vježbi u raznim dijelovima Rusije otkako je ponovo preuzeo predsjednički položaj u 2012, tvrdeći da vojska mora biti pripravna, ali geopolitička konotcija naređenja teško da može biti jasnija ovog puta.

Zapadna vojna oblast graniči se s Ukrajinom, koja leži između NATO-a i Rusije. Šoigu je saopćio da će vježbe biti izvedene u dvije faze, završavajući 3. marta, i također će uključiti neke snage u centralnoj Rusiji, prenosi Reuters.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: NA UKRAJINSKOM POLUOSTRVU KRIM: Demonstranti proglasili svog načelnika općine Sevastopolj: 'Rusijo, spasi nas!'

SPREMA SE OTCJEPLJENJE?: Rusi kreću na Ukrajinu, u Sevastopolj već ušli oklopnjaci!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook