VIJEĆNICI GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA IZGLASALI

Šestoaprilska nagrada Zmajevima, arhitektama Mulabegoviću i Mulaomeroviću, te glumici Nadi Đurevskoj!

Arhiva26.02.14, 12:20h

Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Nogometna reprezentacija BiH na Stade de France; foto: Getty ImagesVijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su nakon pauze usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne, grupne i pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2014. godini koji je Komisija za provođenje procedure glasanja u prvom krugu zaključila.

PRIZNANJE "POČASNI GRĐANIN GRADA SARAJEVA" MILANU BANDIĆU

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su nakon razmatranja jednoglasno usvojili prijedloge o dodjeli priznanja počasni građanin, plaketu, kao i priznanja „Graham Bamford“ zaslužnim pojedincima.

Vijećnici su usvojili prijedlog o dodjeli priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva" Tilmanu Zulchu i Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba, te dodjelu priznanja „Graham Bamford“, Goranu Čengiću i Srđanu Aleksiću.

Također je usvojen prijedlog o dodjeli posthumno priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Huseinu Hasaniju (čika Miši“, te priznanje „Sarajevska pahuljica“ Edinu Taloviću.

Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Također, sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojen je projedlog o dodjeli grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva arhitekti Erhadu Mulabegoviću i Smaji Mulaomeroviću.

Vijećnici su sa 24 glasa za, dva protiv i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli pojedinačne nagrade Nadi Đurevskoj.

Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici 6. aprila, a nagradu će im uručiti gradonačelnik Grada Sarajeva prof.dr. Ivo Komšić.

Na sjednici vijećnici će se poslije razmatranja izjasniti o prijedlogu dodjele priznanja počasni građanin Grada Sarajeva za šest kandidata.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook