KO ĆE DONIJETI SVJETLO U SARAČE

Zašto načelnik Općine Stari Grad drži Baščaršiju u mraku?!

Arhiva26.02.14, 10:39h

Sa željom da i dalje opravdavamo smisao izreke “Ko se jednom napije vode sa Bačšaršije” i u obavezi da, bez obzira na političku opciju koja je na vlasti, čuvamo amanet i kulturno historijsko naslijeđe koje će možda biti uvršteno na UNESCO-vu listu, zahtijevamo da se nadležni organi bave svojim poslom, kaže se u saopštenju Općinskog odbora SDA Stari Grad i Kluba vijećnika SDA

Baščaršija noćuU posljednje vrijeme svjedoci smo još jednog neodgovornog ponašanja načelnika i nadležnih organa Općine Stari Grad.

Naime, već duže vrijeme ne radi rasvjeta u Ulici Sarači te se na taj način onemogućava funkcionisanje objekata koji treba da privuku turiste. Ovim se na izvjestan način u tamu baca sve ono što jeste i što bi trebalo biti ponos naše općine i našeg grada, a to su Baščaršija, Ulica Sarači, Begova džamija i česma ispred džamije.

Postavlja se pitanje zašto se ovakvo ponašanje dešava tačno u periodu od kako su građani izrazili opravdani protest zbog stanja u kojem se nalaze!? Želi li neko u nekom momentu poentirati na osnovu jeftinih političkih poteza pojavivši se kao spasilac!?

Turizam je najznačajnija grana privrede naše Općine i nadamo se njegovoj ekspaniziji na svim poljima, a pri tom smo dužni osigurati sve uvjete da se posjetioci i turisti osjete dobrodošlima i sigurnima u našim kvartovima. Bojimo se da se ovakvim neodgovornim ponašanjem načelnika Općine i njegovih službi upravo proizvodi kontraefekat i šteta za Općinu Stari Grad.

U tom smislu, pozivamo načelnika Općine i nadležne službe Općine da hitno riješe pitanje rasvjete u Saračima i okolnim ulicama, a sve u smislu zadovoljstva građana i općeg dobra te pružanju lijepe slike o našem gradu.

Sa željom da i dalje opravdavamo smisao izreke “Ko se jednom napije vode sa Bačšaršije” i u obavezi da, bez obzira na političku opciju koja je na vlasti, čuvamo amanet i kulturno historijsko naslijeđe koje će možda biti uvršteno na UNESCO-vu listu, zahtijevamo da se nadležni organi bave svojim poslom, kaže se u saopštenju Općinskog odbora SDA Stari Grad i Kluba vijećnika SDA.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook