TUZLANSKI PLENUM KORAK ISPRED SVIH

Saznajte ko je predložen za članove ekspertne vlade u Tuzli: 13 imena za novog premijera!

Arhiva26.02.14, 09:32h

Na adresu Skupštine do jučer su stigla uglavnom imena raznih inženjera i profesora, a sindikati i udruženja su poslali brojna imena za nove ministre... Saznajte koga su sve predložili tuzlanski građani

plenum u tuzliU Skupštinu Tuzlanskog kantona jučer je do 16 sati stiglo 13 prijedloga za mandatara novog saziva Vlade TK-a, koje su poslali predstavnici raznih sindikata i udruženja, ali i drugi građani. Podsjetimo, Kolegij Skupštine je pozvao sve zainteresovane strane da do 25. februara dostave svoje prijedloge za mandatara, koji bi trebao sastaviti stručnu i ekspertnu vladu, sa širokom podrškom u Skupštini., piše Oslobođenje.

Imena

Na adresu Skupštine do jučer su stigla uglavnom imena raznih inženjera i profesora, a sindikati i udruženja su poslali brojna imena za nove ministre. Tako su za novog mandatara predloženi prof. dr. Bahrija Umihanić, dr. Midhat Glavić, doc. dr. sci. Amer Tenić, inženjer Mirsad Merdić, dipl. ing. rudarstva Salih Delić, dipl. ing. elektrotehnike Edin Osmanbegović, advokat Faruk Balijagić i inženjer elektrotehnike Izet Džananović... Također, predloženi su Mirsad Nalić, Svjetlana Cenić, privrednik Muhamed Murselović, Mirsad Delić i Almir Arnaut.

Udruženja, sindikati i pojedinci su predlagali i ministre. Tako su za poziciju ministra za rad, socijalnu politiku i povratak predloženi Salih Omerović, Emir Hujdurović i Admir Mustafić, dok su za ministra obrazovanja predloženi prof. Emir Jahić, Adem Šehidić, profesor Enes Huseinagić i prof. Milan Cvijetinović.

Za ministra unutrašnjih poslova predloženi su Bego Gutić, Admir Jukan, Amir Husić i Zikrija Hamustafić, dok je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja predložen prof. dr. Senaid Hadžić.

Volim Tuzlu

Za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predloženi su Midhat Glavić, mr. Idriz Vrtagić, Fahrudin Pašić i Rifet Avdibašić, dok su za ministra zdravstva predloženi prim. dr. Esad Brkić, Enes Brkić i Alen Kamerić. Za ministra industrije, energetike i rudarstva su predloženi prof. dr. Midhat Suljkanović, dipl. ing. Mulaga Fejzić i Asif Dedić. Treba napomenuti da je najviše prijedloga stiglo za Edina Osmanbegovića, profesora na Elektrotehničkom fakultetu. Osmanbegović je ratni vojni invalid i bio je nosilac liste Volim Tuzlu na lokalnim izborima 2008. godine.

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook