FOTO/ DEMONSTRACIJE NA ŠPANSKOM TRGU

Novi zahtjevi Mostarskog plenuma naišli na opće odobravanje građana

Arhiva25.02.14, 20:02h

Protesti, kako je to zaključio plenum na sinoćnjem zasjedanju, umjesto uobičajenih 16 počeo je u 17 sati. Razlozi za to su očekivanja članova Plenuma da će im se u to vrijeme pridružiti veći broj građana koji rade

protesti u Mostaru, februar 2014 / Foto: AAFoto: AA

 

Devetnaesti dan protesta u Mostaru se na Španskome trgu okupilo 80-tak građana, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Protesti, kako je to zaključio plenum na sinoćnjem zasjedanju, umjesto uobičajenih 16 počeo je u 17 sati. Razlozi za to su očekivanja članova Plenuma da će im se u to vrijeme pridružiti veći broj građana koji rade.

Na skupu je nastavljeno potpisivanje peticije o ispunjenju zahtjeva koje su poslali Skupštini HN kantona.

"Do sada je peticiju potpisalo oko 500 građana, a naši aktivisti rade na drugim trgovima i ulicama, tako da je ovaj broj još uvijek nepotpun", kazao je Feđa Fajić portparol Plenuma građana i građanki Mostara.

Peticija će, kako je pojasnio Fajić, biti ponuđena na potpisivanje i građanima u drugim gradovima Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On je ocijenio kako je na opće odobravanje građana u Mostaru naišao novi zahtjev Plenuma da u slijedećih pet godina država prestane uzimati kredite od MMF-a i zahtjev za suspenziju odluke Skupštine HN kantona o 18 miliona kredita kako bi se "pokrpile" budžetske rupe.

Novi protestni skup u Mostaru najavljen je za sutra u 17 sati.
protesti u Mostaru, februar 2014 / Foto: AA

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook