JEDAN OD ČELNIKA OPOZICIJE

Kličko potvrdio da će se kandidirati za predsjednika Ukrajine

Arhiva25.02.14, 14:56h

Ukrajinski bokser koji je postao političar, Vitalij Kličko, potvrdio je u utorak da će se kandidirati za predsjednika države na izborima zakazanim za 25. maj, javila je novinska agencija Interfax

vitali kličkoUkrajinski bokser koji je postao političar, Vitalij Kličko, potvrdio je u utorak da će se kandidirati za predsjednika države na izborima zakazanim za 25. maj, javila je novinska agencija Interfax.

- Kandidirat ću se za položaj predsjednika Ukrajine jer čvrsto vjerujem da se pravila igre moraju promijeniti u Ukrajini - navodi novinska agencija njegovu izjavu novinarima.

Parlament je odredio majski datum za predsjedničke izbore nakon što je svrgnuti predsjednik Viktor Janukovič u petak pobjegao iz Kijeva u jeku sukoba između demonstranata i policije u kojima je poginulo 80 ljudi.

Kličko (42), bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji u WBC verziji, bio je jedan od čelnika opozicije koji su pozdravljali borbu hiljada demonstranata koji su izašli na ulice u novembru prošle godine nakon što je Jnukovič odbacio trgovinski sporazum s  Evropskom unijom u korist bližih ekonomskih veza s Rusijom, prenosi Reuters.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook