FOTO/ ODBLOKIRAN SAOBRAĆAJ ISPRED HIGIJENSKOG ZAVODA

Studentice Muzičke akademije podržale demonstrante: Protesti uz pjesme i veselje

Arhiva25.02.14, 16:23h

Današnje proteste u Sarajevu, koji su započeli u podnevnim satima ispred zgrade Predsjedništva BiH, uveselile su dvije studentice Muzičke akademije u Sarajevu

protesti u sarajevu, februar 2014/ foto: AAFoto: AA


Posljednja skupina demonstranata koji su danas blokirali raskrsnicu kod Higijenskog zavoda u Sarajevu uputili su se na plenum građana koji JE POČEO U 17.30 u Domu mladih čime je saobraćaj pušten u funkciju.
 

Današnje proteste u Sarajevu, koji su započeli u podnevnim satima ispred zgrade Predsjedništva BiH, uveselile su dvije studentice Muzičke akademije u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedna od studentica svirala je flautu, dok je druga pjevala, a za njom su krenuli pjevati i demonstranti. Demonstranti su uz razglas počeli da se obraćaju prisutnima i prolaznicima.

protesti u sarajevu, februar 2014/ foto: AA

Oni su, kao i inače, pozvali prolaznike i druge građane da im se pridruže u većem broju, te da obavezno prisustvuju večerašnjem Plenumu građana u 17.30 sati u Domu mladih u Skenderiji.

Demonstranti su poručili da se neće pomaknuti sa raskrsnice kod Higijenskog zavoda, sve dok se nešto u BiH ne promijeni. Kako je jedan od njih istakao, okupljanje u 12.00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH postala je tradicija.

protesti u sarajevu, februar 2014/ foto: AA

Demonstranti koji se putem razglasa obraćaju skupu danas na raskrsnici kod Higijenskog zavoda u Sarajevu, traže, između ostalog smjenu vlada, te reviziju sudova, policije i svih ministarstava.

Također, prijedlog je i zabrana stavljanja na izbornu listu svih političara koji su već jednom bili na vlasti.

Kazali su i da prijedlog MUP-a KS da se demonstrantima odredi lokacija za okupljanje, neće moći biti realizirana te da će blokada raskrsnica biti nastavljena praksa.

protesti u sarajevu, februar 2014/ foto: AA

Demonstranti koji navode da su od prvog dana na demonstracijama, najavlju okupljanje i za sutra u 12 sati.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook