PRIČA ŽENE ALERGIČNE NA SKORO SVE

'Skoro sam umrla već osamdeset puta'

Arhiva24.02.14, 19:54h

Karen Bramer Shefforda ima 40 godina, a već je 80 puta, kako sama tvrdi, jedva pobjegla smrti

alergična ženaKaren Bramer Shefforda ima 40 godina, a već je 80 puta, kako sama tvrdi, jedva pobjegla smrti.

Njen je svaki izlazak iz kuće borba za život, budući da pati od čak 23 različite alergije. Već je 80 puta pala u anafilaktički šok te je morala odustati od svog životnog sna, a to je raditi kao medicinska sestra, jer je ekstremno alergična na lateks.

Rijetko putuje, a ljetne mjeseci provodi isključivo u kući. "Prošle sam se godine jedva othrvala smrti kad me ubola osa. Morala sam ostati sabrana i smirena jer bih inače sigurno umrla", rekla je Brammer. "Osjetila sam nevjerojatno bol te sam očekivala da ću vidjeti krv u potocima jer se činilo kad da mi je netko zabio ogroman komad drva u prsa. Zatim sam shvatila da me ubola osa, a pomoć mi je trebala odmah. Nasreću, sa sobom uvijek nosim inhalatore, antihistamine, razne lijekove te popis svojih alergije koji je koristan ako mi se zatvori grlo i ne mogu govoriti ni disati".

Većini ljudi pomažu lijekovi, no oni kod Brammer ne igraju veliku ulogu jer je na 16 vrsta njih također alergična.

Već je kao tinejdžerka doznala kako njen poremećaj utječe na imunološki sustav te izaziva njeno tijelo da napada vlastite organe poput bubrega, mjehura, crijeva, živčanog sustava i krvi. "Trebala su mi četiri i pol mjeseca da se oporavim od jednog jedinog uboda ose zbog svih posljedica koje je on izazvao", požalila se.

"Moje stanje utječe na sve aspekte mog života. Ne mogu ići van, ne mogu otvarati prozore i vrata od kuće... Četiri mjeseca godišnje, kad su ose najaktivnije, ne smijem izlaziti na svjež zrak".

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook