VIDEO/ MALO JE POTREBNO

Dalaj Lama sažeo recept za sreću u 140 znakova

Arhiva24.02.14, 15:31h

Dalaj Lamu na Twitteru prati preko osam milijuna tviteraša, a on priznaje kako nikada nije osobno koristio Twitter. U intervjuu za ABC priznao je kako njegovi prsti nisu opremljeni za korištenje moderne tehnologije

dalaj lamaDalaj Lamu na Twitteru prati preko osam milijuna tviteraša, a on priznaje kako nikada nije osobno koristio Twitter. U intervjuu za ABC priznao je kako njegovi prsti nisu opremljeni za korištenje moderne tehnologije. 

Bez obzira na to, Dalaj Lama može u 140 znakova objasniti tajnu sreće. "Um koji suosjeća i više brige za dobrobit drugih izvor je sreće", rekao je kada ga je novinar tražio da sažme svoju filozofiju sreće u formi tweeta. 

"Sebičan stav korijen je nezadovoljstva i ljudske patnje. Takav stav donosi izolaciju. Rezultat je samoća, strah, ljutnja", objasnio je. 

78-godišnjak vedrog duha već 54 godine živi u progonstvu u Indiji, a njegov rodni Tibet i dalje se bori za autonomiju i nezavisnost. Predsjednik Obama rekao je prošli tjedan kako SAD Tibet vidi kao dio Kine i ne podupire njegovu samostalnost. Bez obzira na to, Dalaj Lama je vječni optimist kada se govori o ovoj temi. 

"Prije nekoliko godina kineski državnik opisao me kao demona. Kada su me novinari pitali za moj komentar, rekao sam 'Da, ja sam demon s rogovima", našalio se. 

Kineska vlada u budućnosti želi sama određivati tko će biti novi Dalaj Lama, a to je odluka koju inače donose vjerski vođe u budističkoj religiji.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook