OO SDP ILIDŽA O NASRTAJU NA DIREKTORICU MUZIČKE ŠKOLE

Dok se građani BiH bore za komad kruha, SDA su i dalje bitna samo kadrovska raspoređivanja

Arhiva24.02.14, 13:44h

Kako je saopćeno iz SDP-a BiH Ilidža, najbahatiji primjer uvođenja strahovlade i promoviranje stranačke sile se dogodio u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, koju je nedavno posjetila neformalna grupa na čelu s predsjednikom Općinske organizacije SDA i načelnikom općine Ilidža, inače kadrom SDA

načelnik Senaid Memić vs. direktorica Mizičke školeOrganizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.

- Dok se građani Bosne i Hercegovine bore za komad kruha, socijalnu pravdu i minimum dostojanstva koje im pripada, SDA-u i njenim kadrovima i dalje su bitna samo kadrovska raspoređivanja - saopćeno je iz OO SDPBiH.

Kako je saopćeno iz SDP-a BiH Ilidža, najbahatiji primjer uvođenja strahovlade i promoviranje stranačke sile se dogodio u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, koju je nedavno posjetila neformalna grupa na čelu s predsjednikom Općinske organizacije SDA i načelnikom općine Ilidža, inače kadrom SDA.

- Cilj se da naslutiti. Zastrašivanje i uzrokovanje podjela uposlenih, uvođenje strahovlade, zavođenje (ne)reda prema kriterijima SDA, te postavljanje svojih ''poslušnih'' kadrova pod svaku cijenu. Niz nemilih događaja po kojima je u posljednje vrijeme, ''nažalost'', Osnovna muzička škola Ilidža postala prepoznatljiva, ukazuje da je SDA ovdje već uveliko upetljala svoje prste, te da kadrovska riješenja u upravljačkoj strukturi ove škole ne idu u skladu s njihovim interesima - stoji u saopćenju.

SDPBiH Ilidža navodi da je Osnovna muzička škola Ilidža specifična odgojno-obrazovna ustanova koja je osnovana davne 1976. godine, a koja je opstala i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, te kroz svoju historiju bila poznata po stručnom pristupu nastavnika i nizu pedagoških uspjeha.

Potreba za očuvanjem takvog rejtinga ove Ustanove jednostavno se nameće kao imperativ. Općinska Organizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj ove neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.

Kao konstruktivna opozicija, SDP-a BiH Ilidža poziva načelnika Općine Ilidža i tzv. ''parlamentarnu većinu'' u O.V. Ilidža, da umjesto poslova za koje nismo nadležni, započnemo borbu sa pitanjima iz naše nadležnosti.

- Predlažemo, a i građani od vas to zahtijevaju, da hitno pokrenete aktivnosti na smanjivanju javne potrošnje, preispitivanje i izmjenu Odluke o imenovanju dva dopredsjedavajuća u OV Ilidža, Odluke o plaćama i naknadama izabranih zvaničnika i državnih službenika u Općini Ilidža i slične odluke pomoću koji se pune džepovi uposlenih u ovom administrativnom aparatu - istaknuto je u saopćenju.

OO SDP BiH Ilidža strahuje da ovakve SDA-ove politike ne uvedu u scenarij po kome bi se 20-ak godina nakon rata i skoro pola vijeka rada Osnovna muzička škola na Ilidži ugasila, pa poziva nadležne Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da se hitno uključe u proces rješavanja nagomilanih problema kako bi se spriječila daljnja erozija ovoga, za našu općinu, bitnog kolektiva.



(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook