MARC WILMONTS O ŽRIJEBU ZA EP 2016.

Selektor Belgije: Zmajevi su u našem rangu

Arhiva23.02.14, 15:32h

Zadovoljan sam jer smo izbjegli "velike" reprezentacije poput Njemačke, Španije, Holandije i Italije. Kada govorim o našoj B grupi, želim kazati da je Bosna dobar protivnik, ali u svakom slučaju oni su u rangu naše selekcije – ocijenio je Vilmots, napominjući da je svjestan težine koje će za njegovu selekciju donijeti i putovanje u Izrael

Marc Wilmots

Selektor belgijske reprezentacije Marc Wilmots rekao je u izjavi za medije da može biti zadovoljan, kada je današnji žrijeb odlučio da se za Evropsko prvenstvo njegova selekcija bori u B grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Andorom, Kiprom, Welsom i  Izraelom.

- Zadovoljan sam jer smo izbjegli  "velike" reprezentacije poput Njemačke, Španije, Holandije i Italije. Kada govorim o našoj B grupi, želim kazati da je Bosna dobar protivnik, ali u svakom slučaju oni su u rangu naše selekcije – ocijenio je Vilmots, napominjući da je svjestan težine koje će za njegovu selekciju donijeti i putovanje u Izrael.

Belgija nije sudjelovala u finalu Eura od 2000. godine, pa će plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine za Wilmotsa biti najvažniji cilj u kvalifikacijama koje dolaze.

- Biti prvi ili drugi u ovom slučaju je ista stvar. Nama je sada jedino važno da se plasiramo na to veliko takmičenje - rekao je nacionalni trener, dodajući i to da bi Evropsko prvenstvo 2016. godine, bez Belgije, za njega bila velika katastrofa.

(Nap.ba/md)

VEZANI TEKST: KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016: Zmajevi protiv Belgije, Hrvati u grupi 'smrti', balkanski 'rat' Srbije i Albanije


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook