PRAVI NARUČITELJI I FINANSIJERI NIKADA NISU OTKRIVENI

Počinje nova istraga ubistva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića

Arhiva23.02.14, 11:29h

Uskoro će biti osnovana nova komisija za pronalaženje eventualnih naručitelja i financijera ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, piše "Blic

Zoran ĐinđićUskoro će biti osnovana nova komisija za pronalaženje eventualnih naručitelja i financijera ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, piše "Blic".

Kako taj list navodi, članovi komisije bit će Marko Kljajević, nekadašnji sudac koji je gotovo do kraja sudio u postupku za atentat na Đinđića, zastupnik premijerove obitelji u tom postupku Rajko Danilović, narodni zastupnik Olgica Batić i odvjetnik Ante Bošković.

U komisiji će, dodaje beogradski dnevnik, biti i predstavnici Bezbjednosno-informativne agencije, Tužiteljstva za organizirani kriminal, kao i ministarstava pravde i unutarnjih poslova.

List precizira da se komisija formira na inicijativu djela budućih članova i njima je podstrek za početak istrage bio zahtjev četiri zastupnika glavnih političkih skupina u Europskom parlamentu, među kojima je i izvjestitelj za Srbiju Jelko Kacin, da se rasvijetli pozadina ubojstva Đinđića.

Prvi radni sastanak održan je nedavno kod prvog potpredsjednika srbijanske Vlade Aleksandra Vučića, piše dalje "Blic" i dodaje da su tada iznijeti prijedlozi o tome koji će sve biti ciljevi komisije, koja će službeno biti osnovana u ožujku.

Za ubojstvo Zorana Đinđića pravosnažno su osuđeni na po 40 godina zatvora Milorad Ulemek, u vrijeme ubojstva pukovnik DB u mirovini i Zvezdan Jovanović, koji je u vrijeme ubojstva bio aktivni potpukovnik DB.

Osuđeno je još 10 osoba, među kojima su dvojica pripadnika JSO i jedan radnik BIA, dok se u presudi navodi da su organizatori ubojstva Ulemek i pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasokević.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook