VIDEO/ PRVE FOTOGRAFIJE JULIJE TIMOŠENKO NAKON ZATVORA

Nećemo biti vrijedni sjećanja onih koji su umrli ako ne kaznimo političare koji su im uzeli živote i tukli vas na ulicama!

Arhiva23.02.14, 09:54h

Pred okupljenima u Kijevu Julija Timošenko kazala je sinoć kako svi odgovorni za ubijanja i nasilje tokom građanskih protesta u Ukrajini moraju biti kažnjeni

Julija Timošenko nakon zatvora/Foto: AA Nakon što je juče oslobođena iz zatvora gdje se nalazila od 2011. godine, bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko na Trgu maidan u Kijevu pred nekoliko hiljada okupljenih građana u vrlo emotivnom govoru kazala je da "ne smiju odustajati od borbe za slobodnu zemlju i da na narednim izborima glasaju za one koji ih neće lagati", javlja Anadolu Agency (AA).

"Uvjerena sam da će Ukrajina uskoro biti članica Evropske unije i to će promijeniti sve u našoj zemlji", kazala je Timošenko.

Istakla je da svi odgovorni za ubijanja i nasilje tokom građanskih protesta moraju biti kažnjeni.



"Nećemo biti vrijedni sjećanja onih koji su umrli i otvorili nam put ako ne kaznimo sve one ljude koji su im uzeli živote i tukli studente na ulicama. Svi vi ste dio jedne nove Ukrajine", rekla je Timošenko.

Poručila je da su ljudi u Ukrajini ubijani i ranjavani najviše zbog loših političara koji ne rade za narod.

"Izvinjavam se u ime svih političara bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju jer nisu vrijedni niti jedne kapi krvi koja je prolivena za Ukrajinu", istakla je Timošenko.

Timošenko (53) se nalazila u zatvoru od 2011. godine, navodno, zbog zloupotrebe ovlaštenja, povezanih s potpisivanjem sporazuma s Rusijom oko isporuke gasa, nakon suđenja koje je Evropska unija ocijenila politički motivisanim.

Julija Timošenko nakon zatvora/Foto: AA

Julija Timošenko nakon zatvora/Foto: AA

(Anadolija/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook