ODGOVOR 'DNEVNOG AVAZA' PREMIJERU NIKŠIĆU

Vaša priča o službenom automobilu SDP-a koji koristite kao premijer FBiH klasična je demagogija

Arhiva22.02.14, 17:26h

Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Fadil Mandal uputio je odgovor premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću povodom njegovog demantija teksta "Dnevnog avaza" objavljenog 22. februara pod naslovom "Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“
tekst Dnevni avaz

VEZANI TEKST:

PREMIJER FEDERACIJE BIH ODGOVARA NA PISANJE DNEVNOG AVAZA: NIKŠIĆ: Kao premijer koristim 'Passat' koje je u vlasništvu SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreskih obveznika na nabavku novog vozila!

Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Fadil Mandal uputio je odgovor premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću povodom njegovog demantija teksta "Dnevnog avaza" objavljenog 22. februara pod naslovom "Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“.

-Vaša priča o nekakvom službenom automobilu SDP-a koji koristite kao premijer FBiH klasična je demagogija ako svi znamo da Vi, kao generalni sekretar SDP-a, izdajete prostorije SDP-a Vladi FBiH i premijeru Nikšiću i na taj način Vaša stranka od građana, odnosno iz budžeta, uzima stotine hiljada maraka - navedeno je u odgovoru "Dnevnog avaza" premijeru Nikšiću.

-Također, kada pričate o Vašem službenom Audiju koji navodno nemate, bilo bi dobro da navedete revizorski izvještaj za prošlu godinu o tome koliko je kilometara taj automobil prešao prošle godine. Naravno da u svom reagiranju bježite od informacije da ste na dan kada su pod prozorima Vaše vlade građani tražili ostavku Vas i svih ministara zbog korupcije, Vi potpisali odluku objavljenu 7. februara u "Službenim novinama FBiH" broj 10, kojom odobravate kupovinu sedam novih automobila za Ministarstvo za pitanja boraca u iznosu od 180.000 KM. A kada spominjete gazde, morate priznati da je smiješno da o tome pričaju funkcioneri SDP-a, koji su u javnosti inače poznati kao "samostalni" i da misle svojom glavom. Uz to, razumljiva je Vaša nervoza što "Dnevni avaz" svaki dan objavljuje informacije o pobuni građana koju biste Vi i stranka kojoj pripadate htjeli izbrisati iz medija. Za Vas bi bilo pametnije da, umjesto dopisivanja s novinarima, ispunite zahtjeve tih građana koji traže ostavku Vas i Vaše vlade - kaže se u odgovoru "Dnevnog avaza" federalnom premijeru.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook