PREMIJER FEDERACIJE BIH ODGOVARA NA PISANJE DNEVNOG AVAZA

NIKŠIĆ: Kao premijer koristim 'Passat' koji je u vlasništvu SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreskih obveznika na nabavku novog vozila!

Arhiva22.02.14, 14:39h

Povodom teksta objavljenog u „Dnevnom avazu“ 22.2.2014. godine pod naslovom „Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“, premijer Federacije BiH uputio je demanti

Nermin Nikšić novaPovodom teksta objavljenog u „Dnevnom avazu“ 22.2.2014. godine pod naslovom „Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“, premijer Federacije BiH uputio je glavnom i odgovornom uredniku „Dnevnog avaza“ Fadilu Mandalu demanti, u kojem se kaže:

„Fabrika laži kojom upravljate, poznata kao i 'Dnevni avaz', nastavlja s kampanjom objave neistina i manipulacija sračunatih da, za interese 'gazde' i 'gazdinih gazdi', doprinese ostvarenju samo Vama poznatih ciljeva.

Potpuna je laž da sam kupio novog 'Audia' i da se vozim u novom 'Audiju'. Istina je da nisam kupio nikakvo vozilo otkako sam izabran na funkciju premijera Federacije BiH.

Istina je da kao premijer koristim vozilo marke 'Passat', koje je vlasništvo SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreskih obveznika na nabavku novog vozila.

Istina je i da je ovo prva Vlada koja je još sredinom 2011. godine donijela odluku i prodala 16 vozila koja su koristila različita federalna ministarstva i druge institucije.

Istina je, također, i da je vijest o tome objavio i 'Dnevni avaz', pa Vam savjetujem da malo pogledate u Vašoj arhivi, kako biste i sami shvatili koliku količinu laži ste spremni objaviti kako bi 'gazda' i 'gazdine gazde' ostvarili svoje bolesne ciljeve i ambicije“, kaže se u demantiju premijera FBiH Nermina Nikšića, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(DEPO PORTAL/BIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook