FOTO/ DETALJI SA DANAŠNJIH PROTESTA U SARAJEVU

Bićemo mirni, ali grad blokiramo: Sarajevskim demonstrantima pridružio se i Rade Šerbedžija

Arhiva22.02.14, 14:03h

Na današnjim demonstracijama u Sarajevu pojavio se i glumac Rade Šerbedžija kako bi demonstrantima pružio podršku

protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AAFoto: Anadolija

Iako je tokom jučerašnjeg dana Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) saopćilo je da raspolaže saznanjima da se u određenim dijelovima grada organizuju grupe mladih ljudi koji planiraju da današnje okupljanje građana iskoriste za nasilne proteste usmjerene prema objektima institucija Kantona i BiH, te policiji, današnji protesti u Sarajevu protiču mirno.

Kantonalni MUP je uputio apel svim učesnicima protesta da se uzdrže od nasilja, te da eventualne izgrednike identifikuju i da ih u saradnji sa policijom odstrane sa skupa.

Međutim, demonstranti su poručili da će današnji protesti biti mirni i bez nasilja, ali od blokada ne odustaju. Nakon što su blokirali Titovu i Alipašinu ulicu, grupa demonstranata se odvojila i oko 13.15 sati blokirala raskrsnicu na Skenderiju, da bi se nakon kratkog vremena povukla i ponovo se pridružila grupi kod Higijenskog zavoda.

Saobraćaj na Skenderiji u ovim trenucima je normaliziran.

Na današnjim demonstracijama pojavio se i glumac Rade Šerbedžija kako bi demonstrantima pružio podršku, javila je agencija Fena.

Rade Šerbedžija na protestima u Sarajevu
protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AA
protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AA
protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AA
protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AA
protesti u Sarajevu 22. februar/Foto:AA

VEZANI TEKST: BLOKIRANE TITOVA I ALIPAŠINA ULICA/ INCIDENT ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BIH : Prolaznici napali demonstrante u Sarajevu jer im svaki dan blokiraju grad!

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook