ČEKA SE RASPISIVANJE PRIJEVREMENIH IZBORA

Viktor Janukovič pobjegao iz Kijeva, rezidencija prazna!

Arhiva22.02.14, 10:45h

Lider ukrajinske opozicije Vitalij Kličko rekao je danas da je Janukovič napustio Kijev i da se moraju hitno raspisati prijevremeni izbori

Viktor JanukovičRezidencija ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, 15 kilometara od Kijeva, je prazna i bez obezbjeđenja i novinari slobodno ulaze i izlaze, javili su ukrajinski mediji, prenosi Srna

Prema nepotvrđenim izvještajima, Janukovič je napustio Kijev i otišao u Harkov, na istoku zemlje.

U međuvremenu, na današnjem zasjedanju parlamenta ostavku je podnio predsjednik skupštine Volodimir Rjabak, navodeći kao razlog loše zdravstveno stanje.

Ukrajinska opozicija tražiće danas podršku parlamenta za rezoluciju u kojoj se Janukovič poziva da se povuče, rekla je portparol opozicije Oksana Zinovjeva Reutersu.

I lider ukrajinske opozicije Vitalij Kličko rekao je danas da je Janukovič napustio Kijev i da se moraju hitno raspisati prijevremeni izbori.

"Janukovič je danas napustio Kijev. Milioni Ukrajinaca vide samo jedno rješenje - prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore, koji se moraju održati do 25. maja", a ne prije kraja decemba, što je bilo predviđeno mirovnom sporazumom.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, u sukobima proteklih dana život je izgubilo najmanje 77 ljudi, a više od 600 je povrijeđeno, prenosi Tanjug.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook