AKVIZIJA GODINE BH PRIVREDE

AS GROUP kupovinom Klasa jača domaću proizvodnju

Arhiva22.02.14, 10:01h

Na jučerašnjoj aukciji na Sarajevskoj berzi AS Group Jelah kupio je 2.235.170 dionica sarajevskog Klasa za 14,3 miliona KM (7,3 miliona eura), čime je stekao 43,8 posto vlasništva u ovoj kompaniji. AS Group je kupio dioinice koje su bile u vlasništvu Sarajevske pivare

klas-1Povodom transakcije oglasio se AS d.o.o. iz Tešnja koji navodi da uspješno privodi kraju akviziciju kompanije Klas d.d. iz Sarajeva, kao i da AS GROUP planira postati najveći vlasnik bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d.

- Ovaj složeni proces će, kako očekujemo, rezultirati okupljanjem značajnih domaćih brendova pod okriljem AS GROUP.

Akvizicija Klasa je jedan od strateških koraka AS GROUP u ostvarenju cilja ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji. To je dodatni doprinos domaćoj proizvodnji i zato su svi naši resursi usmjereni na zajedničku dobrobit. Važno nam je da po okončanju ovog procesa dobijemo prostor za otvaranje novih radnih mjesta. U ovom teškom ekonomskom vremenu, čuvanje svakog radnika u proizvodnji je primarni zadatak.

Klas spada među najbolje bosanskohercegovačke brendove uopće, sa 114 godina poslovanja u prehrambenoj industriji, velikim pekarskim znanjem i kvalitetom proizvoda, dok je AS GROUP prepoznata kao kompanija posvećena očuvanju i promociji tradicionalnih bosanskohercegovačkih proizvoda.

(Oslobodjenje/DEPO PORTAL)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook