UVJERENI U DOBAR IZBORNI REZULAT U DRUGOM ENTITETU

SDP BiH prvi put kreće u osvajanje vlasti u Republici Srpskoj

Arhiva21.02.14, 18:49h

-Prvi put vrlo ozbiljno idemo ka tome da budemo dio vlasti - istakao je Mirsad Đapo i podsjetio da SDP BiH nije oslabljena, već se, naportiv, svakim danom povećava broj članova te partije u Banjoj Luci

Centralni predizborni skup SDP-a u Domu mladihPredstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) BiH uvjereni su u dobar izborni rezultat na teritoriji entiteta RS-a, na predstojećim izborima, te ne žele biti dio nijednog bloka u RS.

-Nećemo biti moneta za potkusurivanje ni poziciji ni opoziciji u RS - naglasio je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo danas, uoči Izborne konferencije Gradske organizacije SDPBiH Banja Luka.

Nakon izbora, najavio je, opredjelit će se, shodno stranačkom programu, s kim će učestvovati u vlasti.

-Prvi put vrlo ozbiljno idemo ka tome da budemo dio vlasti - istakao je Đapo i podsjetio da je SDP BiH nije oslabljena, već se, naportiv, svakim danom povećava broj članova te partije u Banjoj Luci.

SDPBiH sa svojih pet politika, dodao je, želi dokazati da su politički faktor koji je radio i radi, a nisu dio problema, već rješenja u BiH.

Đapo je dodao i da je SDP BiH multietnička stranka i ne mogu biti dio jednocionalnih lista.

I potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović uvjerava da je njegov primjer rada na toj funkciji pokazatelj da se mogu postići značajni rezultati, pa i s, kako je naglasio, malim budžetom s kojim raspolaže njegov kabinet.

-Troškovi mog kabineta s bruto plaćama i drugim su bili 205.000 KM, a svojim aktivnostima uspio sam u RS osigurati oko 25 miliona KM grant sredstava - pojasnio je Suljkanović i podsjetio na samo neke od projekata koje je pokrenuo za pomoć građanima.

Suljkanović je naglasio da će Banja Luka imati jak gradski odbor, a dobre rezultate očekuju i u Doboju, Prijedoru, Zvorniku, dijelu Brčko Distrikta...

-SDP BiH je u Banjoj Luci prije 10 godina imao svoje odbornike u gradskoj vlasti - podsjetio je Suljkanović i naglasio da se morala promijeniti situacija u kojoj su pojedinci u tom gradu radili samo za sebe, a ne za stranku.

I članica Glavnog odbora SDP-a BiH Katarina Rajčević uvjerava da u Banjoj Luci imaju značajnu stranačku infrastrukturu, a posebno kada je u pitanju Forum žena u kojem su zastupljenje propadnice svih nacija.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook