MINISTAR PEĆANAC PRIZNAJE

U ćorsokaku smo, ne možemo održati red u Sarajevu... Mi ih maknemo iz Titove, a oni zatvore Alipašinu!

Arhiva21.02.14, 15:49h

- Ovdje se policija nalazi u jednom nezahvalnom položaju. Mi te demonstrante možemo maknuti iz Titove ulice danas, ali će se oni vratiti u Alipašinu ulicu već sutra – rekao je danas ministar Pećanac, dodajući da problem nezadovoljnih demonstranata trebaju riješiti veći nivoi vlasti, a ne policija

nermin pećanacMinistar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako se vlast i policija u Sarajevu nalaze u ćorsokaku, te da oni ne mogu riješiti problem grupice od stotinjak demonstranata koji već nekoliko dana blokiraju saobraćaj u glavnom gradu BiH.

- Ovdje se policija nalazi u jednom nezahvalnom položaju. Mi te demonstrante možemo maknuti iz Titove ulice danas, ali će se oni vratiti u Alipašinu ulicu već sutra – rekao je Pećanac, dodajući da problem nezadovoljnih demonstranata trebaju riješiti veći nivoi vlasti, a ne policija.

- Tačno je da grupa građana ne bi trebala zaustavljati saobraćaj u gradu dok rješavaju određene probleme, ali u ovoj zemlji je sve moguće – izjavio je Pećanac.

O tome da li je sigurnosna situacija u Sarajevu narušena, ministar nije želio govoriti, kako kaže prije zvaničnog saopštenja MUP-a, kojeg građani mogu očekivati tokom dana.

(Nap.ba/DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook