FOTO/ ZAVRŠAVA SE PRVA FAZA LUKSUZNOG KOMPLEKSA NA MARIJIN DVORU

Za one koji nisu gladni i ne protestuju, stiže novo zadovoljstvo - 13. marta otvara se Shopping dio Sarajevo City Centra!

Arhiva21.02.14, 15:28h

Shopping Mall se prostire na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora. Oko 75 trgovina ponudit će najpoznatije svjetske modne, sportske te tehnološke brendove

sarajevo city centarNa objektu višenamjenskog kompleksa Sarajevo City centra (SCC) na Marijin-dvoru koji će zaposliti više od 1.000 ljudi u toku su završni radovi, a 13. marta bit će zvanično otvoren Shopping dio SCC-a.

Vrijednost ove investicije je preko 150 miliona KM, a iz SCC-a su Feni rekli da je od početka gradnje ovog objekta bilo angažirano preko 100 kompanija na izvođenju radova, od koji su 95 posto bh. firme.

Kompleks SCC-a se sastoji od četiri dijela koji se međusobno nadopunjuju: shopping, medijska fasada, hotel i uredski prostori te 1.100 parking mjesta u četvroetažnoj podzemnoj garaži.

Shopping Mall se prostire na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora. Oko 75 trgovina ponudit će najpoznatije svjetske modne, sportske te tehnološke brendove.

Gastro kutak sa više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarni će pružiti raznoliku ponudu hrane, te ugostiti više od 1.000 posjetitelja u savremeno uređenom ambijentu.

Zabavni centar sastoji se od kuglane i igraonice, smještenih na trećem i četvrtom spratu na oko 4.000 m2, predstavljat će jednu od najznačajnijih atrakcija SCC-a. Zabavni centar je namijenjen i djeci i odraslima i očekuje se da će biti jedna od najposjećenijih lokacija u Sarajevo City Centru.

Uredi SCC-a na pet spratova zauzimaju više od 7.800 metara kvadratnih. Savremenim uredskim prostorima raznih veličina i namjena pristup je omogućen kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transferzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u administrativni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koje se nalaze u neposrednoj blizini.

SCC će kasnije ponuditi i velike kongresne prostorije opremljene najsavremenijom tehnologijom, brzim pristupom internetu i osobljem spremnim da odgovore na svaki vaš zahtjev, bez obzira na broj učesnika eventa.

Hotel visoke kategorije će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih ukupno izgrađene površine. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane, sa eksluzivnim dizajnom u skladu sa najboljim svjetskim hotelima.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook