FOTO/ DEMONSTRANTI U SARAJEVU SE RAZIŠLI, SAOBRAĆAJ NORMALIZOVAN

Čovječe, probudi se! Ili ćemo biti normalna država ili ćemo postati druga Ukrajina!

Arhiva21.02.14, 17:37h

U Sarajevu je danas ponovo održan protest nezadovoljnih građana i građanki. Demonstranti su se okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH i, kao i proteklih dana, blokirali saobraćaj u Titovoj ulici, a kasnije i raskrsnicu kod Higijenskog zavoda u Sarajevu

Protesti u Sarajevu, februar/ Foto: AAFoto: AA

Posljednja skupina demonstranata koja je držala blokiranu raskrsnicu kod Higijenskog zavoda u Sarajevu napustila je taj prostor i uputili su se prema Domu mladih gdje će u 17.30 sati početi Plenum građana.

Saobraćaj na spomeutoj raskrsnici je normaliziran, kao i tramvajski saobraćaj.

Osim ranije postavljenih zahtjeva, smjene vlada na svim nivoima, demonstranti su danas pozivali i druge građana da im se pridruže na demonstracijama, a poseban akcent je stavljen na studente i mlade ljude.

Inače, u Sarajevu je danas ponovo održan protest nezadovoljnih građana i građanki. Demonstranti su se okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH i, kao i proteklih dana, blokirali saobraćaj u Titovoj ulici, a kasnije i raskrsnicu kod Higijenskog zavoda u Sarajevu.

Ispred Predsjedništva BiH nekoliko stotina građana i građanki Sarajeva svoje nezadovoljstvo izražavalo je pištaljkama, zviždanjem...

Demonstranti su nosili transparente na kojim piše: 'Čovječe, probudi se', 'Posla ima, para nema', 'Mi nemamo šta izgubiti, sve smo izgubili'...

Protesti u Sarajevu, februar/ Foto: AA

Prisutni na protestima, također, su upozoravali: Ili ćemo biti normalna država ili ćemo postati druga Ukrajina!

Jedan od učesnika Plenuma građana i građanki Kantona Sarajevo Bojan Svrdlimi kazao je za Agenciju Fena da očekuje predstavnike Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo da dođu večeras na sastanak tog plenuma u 17.30 sati u Dom mladih te da im prezentiraju rezultate jučerašnje i današnje sjednice.

Najavio je da će protesti danas trajati sve do početka sastanka Plenuma.

Pozvao je sve građane Kantona Sarajevo da se pridruže demonstrantima.

Demonstrantima se pridružila grupa od desetak radnika hotela Holiday.

Donatori iz Danske humanitarne organizacije "Generacija x" donirali su 150 pita i 150 sokova za učesnike protesta, javlja Fena.

Nezaposlena Esmina Piranić pozvala je sve građane na mirne proteste.

- Građani koji nisu došli da nas podrže, neka se ne bune kad se smanje penzije ili kada poskupi grijanje, jer tad će biti već kasno - kazala je ona.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

VEZANI TEKST: SARAJEVSKI PLENUM ODGOVORIO NA POZIV NA 'SOCIJALNI DIJALOG': Neka Kolegij Skupštine KS svoje zaključke iznese večeras pred građanima u Domu mladih!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook