OVAJ VIDEO ĆE VJEROVATNO MNOGE NALJUTITI

Sve 'gluposti' Gospodara prstenova na jednom mjestu

Arhiva28.02.14, 14:40h

Video koji prikazuje preko 45 "grešaka" poznate trilogije mnoge će nasmijati ali obožavaoce iste možda i naljutiti

golum novaPoznata trilogija i Talkinova epska fantastika "Gospodar prstenova", prikazana na velikom platnu, očarala je mnoge ljubitelje naučne fantastike ali i nasmijala nakon uočenih detalja koji prate ovaj film.

Treći dio trilogije "Povratak kralja" ne počinje tamo gdie se drugi dio završio. On nas vodi daleko u prošlost, sve do trenutka kada je Golum prvi put uzeo prsten i te potresne scene poslužiće nam kao podsietnik na varljivu moć koju prsten posieduje.

Ono što je konfuzno u ovom dijelu jesu mnoštvo nepovezanih scena i dužina filma koja prelazi 200 minuta. Moći čarobnjaka Gandalfa su zaista nevjerovatne, čas ih ima, čas ne, taman kad pomislimo "sad, sad razbi ih svjetlom iz štapa", ne desi se apsolutno ništa, a smiješna smrt Goluma koji nakon duge borbe pada u provaliju punu lave može da izmami osmijeh u na neki način tragičnoj situaciji.

Ekipa "Cinema Sins" nalazi greške u svakom filmu, njima je još i zapalo za oko da Legolas u ovom filmu ne služi ama baš ničemu osim kad ratuje.

Video koji prikazuje preko 45 "grešaka" poznate trilogije mnoge će nasmijati ali obožavaoce iste možda i naljutiti.

Pogledajte pa procijenite sami da li je moć prstena pomutila pamet samo družini koja vodi bitku protiv Sauronove armije ili i samom režiseru i ekipi koja je radila na ovom dugometražnom nastavku.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook