KAMERA NIJE KRIVA

Srušena i posljednja teorija o uzroku Schumijeve nesreće

Arhiva19.02.14, 15:48h

Kamera ipak nije uzrok pucanja kacige Michaela Schumachera prilikom nesreće u Meribelu, otkrila je istraga francuskog tužiteljstva

Michael SchumacherKamera ipak nije uzrok pucanja kacige Michaela Schumachera prilikom nesreće u Meribelu, otkrila je istraga francuskog tužiteljstva…

Ovaj vikend se aktualizirala priča o kameri na kacigi koju je sedmerostruki F1 prvak imao tijekom skijanja, vjerojatno da bi snimao svog sina Micka u akciji. Francuski stručnjaci iz skijaške akademije Ense smatrali su kameru mogućim krivcem za lom kacige, koja je prilikom pada pukla na nekoliko dijelova. 

'Kaciga se potpuno slomila, na najmanje dva dijela. Ensa je dobila komad kacige da provjeri materijal i sve je bilo u redu. Zašto je onda eksplodirala? Kamera dolazi pod znak pitanja. Testiranje u laboratoriju pokazat će je li zbilja oslabila strukturu kacige,' poručili su iz Ense.

Ipak, rezultati istrage srušili su i tu teoriju uzroka teških posljedica nesreće Michaela Schumachera.

'Schumacher je udario u stijenu s desnom stranom glave. Kamera je bila montirana u sredini kacige i ostala netaknuta. Zbog toga video materijal nije oštećen, a memorijsku karticu smo potpuno mogli pregledati,' prenosi njemački Die Welt rezultate istrage koji su pokazali da kamera nije mogla utjecati na lom.

Podsjetimo, istraga je također pokazala da su Schumijeve skije i vezovi bili u dobrom stanju te da je izgubio kontrolu i bio katapultiran u zrak do deset metara udaljene stijene u koju je udario glavom. Također je utvrđeno da nije skijao pretjerano brzo te da je cijela nesreća splet iznimno nesretnih okolnosti. Skijalište Meribel je pak oslobođeno krivice za nesreću, jer je slavni Nijemac skijao izvan označene staze, što je bilo jasno označeno.

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook