SPIDERMAN U INICIJATIVI 'SAT ZA PLANETU ZEMLJU'

Hoćete li i vi 29. marta ugasiti svjetlo?

Arhiva19.02.14, 14:50h

Zajedničkim snagama, Spider-Man i vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planeta

sat za planetu zemljuNajvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planet Zemlju, koju osmu godinu zaredom organizira Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF), ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj.

Zajedničkim snagama, Spider-Man i vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planeta, priopćio je WWF.

Navodi i kako su partnerstvo najavili osnivač inicijative Sat za planet Zemlju Andy Ridley i jedan od direktora Sony Pictures Entertainmenta Jeff Blake, u povodu lansiranja najveće volonterske kampanje Sat za planet Zemlju koja će se održati 29. marta u 20.30 sati.

WWF-ovoj inicijativi kojom se želi podići svijest građana o štetnosti klimatskih promjena i o neophodnoj brizi o planetu na kojem živimo, prošle se godine pridružilo više od 154 zemalja svijeta, prenose mediji.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook