FOTO/ OKUPILO SE SVEGA 150 LJUDI

Završeni protesti u Sarajevu, saobraćaj ponovno uspostavljen

Arhiva19.02.14, 18:00h

Posljednja skupina demonstranata koji su se okupili danas u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu oko 17 sati se razišla, a saobraćaj koji su prethodno blokirali je normaliziran

protesti u Sarajevu_februar/Foto: AAFoto: AA

Posljednja skupina demonstranata koji su se okupili danas u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu oko 17 sati se razišla, a saobraćaj koji su prethodno blokirali je normaliziran.

Saobraćaj je bio blokiran protekla četiri sata, a tramvaji su u početku saobraćali na relaciji Ilidža-Skenderija dok nije došlo do kvara tramvajske skretnice na Skenderiji.

Demonstranti su bili najbrojniji oko 13 sati kada ih je bilo oko 150.

Prema informacijama među demonstrantima, okupljanje je planirano i sutra tačno u podne.

 

protesti u Sarajevu_februar/Foto: AA

Demonstranti su ispred zgrade Predsjedništva BiH raširili transparent dugačak nekoliko metara, na kojem piše "Svi za jednog, jedan za sve!".

Jedan od demonstranata je nezaposleni Sedan Čizmić iz Sarajeva, koji kaže da se protesti odvijaju zbog suštinskih životnih problema naroda, i da je narod šutio predugo.

"Naše vlasti izgubile su pojam o stvarnosti i nemaju pojma kako mi živimo. Mi smo glasali za njih da rade za narod, a ne za lične interese", kazao je Čizmić.

Fuad Čengić pozvao je studente da se pridruže protestima.

protesti u Sarajevu_februar/Foto: AA

"Studenti se stalno žale, a sada sjede u kafićima. Trebaju ustati iz kafića i pridružiti se protestima", poručio je Čengić te dodao da je optimističan po pitanju promjena nakon protesta, ali smatra da bi Plenum građana trebao dostavljati realnije zahtjeve bh. vlastima.

Demonstranti nose i transparente na kojima je napisano "Hoćemo imena milijardera", "Probudite se, proljeće je", "Tužioce na sud", te "Evropo, mi smo krenuli". Na protestima je i maskota Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, Vučko.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook