JEDINI NAČIN DA IH NEKO ČUJE

Za petak najavljeni još masovniji protesti u Banjaluci!

Arhiva18.02.14, 17:22h

Vukotić ističe da su s današnjeg okupljanja poslali nedvosmislen stav Ćurguzu da oni nisu grupica nekih nezadovoljnih pripadnika neke druge organizacije, već su članovi Boračke organizacije RS-a koji su, kaže, usudili reći istinu

protesti u Banjaluci_februar 2014

Predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske Duško Vukotić najavio je za, najvjerovatnije, petak, 21. februara, proteste nezadovoljnih bivših boraca RS-a stanjem u kojem se nalazi ta populacija te radom rukovodstva Boračke organizacije RS-a na čelu s Pantelijom Ćurguzom.

Vukotić ističe da su s današnjeg okupljanja poslali nedvosmislen stav Ćurguzu da oni nisu grupica nekih nezadovoljnih pripadnika neke druge organizacije, već su članovi Boračke organizacije RS-a koji su, kaže, usudili reći istinu.

- Danas smo, nadam se, uspjeli ubjediti i Ćurguza da ono što mi govorimo je istina i da on više nema povjerenje boračke populacije - tvrdi Vukotić.

Na pres-konferenciji u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“ saopćio da, na zahtjev boraca, on i još nekoliko njegovih „saboraca“ prekida štrajk glađu, zbog „potrebe da sačuvaju energiju“ za nove proteste.

- To će biti protesti u pravom smislu riječi, ukoliko Ćurguz ne podnese ostavku ili da ga borci ne smijene - rekao je Vukotić.

Prezadovoljan je današnjim odzivom demobiliziranih boraca koji su se okupili u banjalučkom parku u tzv. „Štab nezadovoljstva“.

- Vrlo smo zadovoljni odzivom, da u ovo doba torture borci dođu i pokažu ono što svi vide, da su siromašni, nezadovoljni i obespravljeni - dodao je Vukotić i zahvalio se borcima koji su, kaže, počeli da dižu svoj glas, jer niko osim njih neće im izboriti prava, ukoliko to oni sami ne urade.

Tvrdi da je čak 90 posto te populacije u RS jako nezadovoljno i da će današnji skup motivirati i druge saborce da se na miran i dostojanstven način bore za „bolje sutra“.

Protesti su, kaže, jedini način da ih neko čuje.

Iako je protest već ranije bilo najavljen za subotu, Vukotić je napomenuo da će to najvjerovatnije ipak biti u petak, 21.februara.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: FOTO/ BUDI SE I REPUBLIKA SRPSKA: Banjaluka na nogama: Više od hiljadu građana izašlo na ulice!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook