DRAMA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD U ZENICI

Zbog bračnih problema 32-godišnji muškarac pucao iz vatrenog oružja, pa suprugu uzeo za taoca

Arhiva18.02.14, 17:05h

Nakon dojave o pucnjavi pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskoj kantona su brzom pregovaračkom akcijom uspjeli da uhapse M.C. i oslobode žensku osobu, za koju se kasnije ispostavilo da je njegova supruga

centar za socijalni rad u zeniciTridesetdvogodišnji muškarac M.C., iz Jajca, uhapšen je, jer je u zgradi Centra za socijalni rad u Zenici pucao iz vatrenog oružja - pištolja, a zatim se zatvorio sa još jednom osobom u jednu od kancelarija.

Nakon dojave o pucnjavi pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskoj kantona su brzom pregovaračkom akcijom uspjeli da uhapse M.C. i oslobode žensku osobu, za koju se kasnije ispostavilo da je njegova supruga.

Prema prvim službenim policijskim informacijama ovaj slučaj se desio zbog porodičnih nesuglasica mladog bračnog para, koji su došli u savjetovalište.

M.C. nije bio zadovoljan stanjem i u toku razgovora došlo je incidenta u kojem je korišten pištolj iz kojeg je ispaljen jedan hitac u plafon kancelarije.

Tokom incidenta i u cijeloj akciji rješavanja talačkog slučaja nije bilo povrijeđenih osoba.

Uviđaj su obavili kriminalistički inspektori iz Zenice, a poslije završetka istražnog postupak nadležno Tužilaštvo će odlučiti o daljim zakonskim sankcijama.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook