FOTO/ NA DEMONSTRACIJAMA U TUZLI OKO HILJADU GRAĐANA

Skupština TK ispunila dva zahtjeva plenuma, ali ne i osnovni: Tražimo hitnu amnestiju svih učesnika demonstracija u BiH!

Arhiva18.02.14, 15:33h

Tokom mirne šetnje prema Skupštini Tuzlanskog kantona, demonstranti uzvikuju parole "Lopovi, lopovi“, "Ovo nisu huligani, ovo su naša djeca, koja se bore za svoja prava“, "Ovo je grad svih nas"

Protesti u Tuzli_februar/ Foto: AAFoto: AA

Plenum građanki i građana Tuzlanskog kantona je danas u 13 sati okupio oko hiljadu građana ispred devastirane zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Građani su mirnom šetnjom krenuli prema Skupštini Tuzlanskog kantona da bi iskazali nezadovoljstvo zbog zahtjeva koje, kako su ocijenili, Skupština sporo ispunjava, te na koje ne odgovara.

demonstracije u Tuzli, februar 2014/ Foto: tip.baFoto: Tip.ba


- Skupština TK-a dobro zna zahtjeve građana i dezinformiše javnost, ne žele da kažu koji su zahtjevi, a zahtjevi su plenuma. Mi smo izašli zato što oni nisu odgovorili - izjavio je član plenuma i predsjednik Udruženja "Velika djeca“ Almir Arnaut.

Protesti u Tuzli_februar/ Foto: AA

Ustvrdio je da su ispunili samo dva zahtjeva plenuma, ali nisu onaj osnovni, a to je hitna amnestija krivaca i s jedne i druge strane, odnosno amnestija svih učesnika demostracija Bosne i Hercegovine.

Tokom mirne šetnje prema Skupštini Tuzlanskog kantona, demonstranti uzvikuju parole "Lopovi, lopovi“, "Ovo nisu huligani, ovo su naša djeca, koja se bore za svoja prava“, "Ovo je grad svih nas.“

Protesti u Tuzli_februar/ Foto: AA

demonstracije u Tuzli, februar 2014/ Foto: tip.ba


(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook