FOTO/ I VUČKO MEĐU DEMONSTRANTIMA

Sarajlije ponovo izašle na ulice, Skupština KS dobila rok od 72 sata: 'Svi za jednog, jedan za sve!'

Arhiva18.02.14, 13:38h

Demonstranti su danas opet blokirali saobraćaj u dijelu Titove i Alipašine ulice u centru grada, uzvikujući slogane: 'Hoćemo ostavke'

protesti u sarajevu vućkoDemonstranti koji su danas blokirali raskrsnicu kod Ali-pašine džamije u Sarajevu, razišli su se, a odvijanje saobraćaja je normalizirano.

Demonstranti su blokirali saobraćaj u dijelu Titove ulice u centru grada, uzvikujući slogane: “Hoćemo ostavke“.

Demonstranti su ranije danas blokirali saobraćaj u dijelu Titove i Alipašine ulice u centru grada, a donijeli su transparent dug oko 30 metara na kojem piše „Svi za jednog, jedan za sve“.

protesti u sarajevu, vučko

Pojedini vozači koji su vozili ulicom dok su demonstranti pokušavali blokirati saobraćaj, izašli su iz svojih vozila i pridružili se protestima.

''Samo se pitam gdje je omladina, od kojih je moja biro kartica starija'', kazao je popularni Vučko, po kojem je prije 30 godina Sarajevo bilo prepoznato u cijelom svijetu, javlja reporter AA.

Na današnjim protestima učestvovao je i Vučko, maskota i simbol Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

Protestima su se pridružili i uposlenici “ZOI-84“.

protesti u sarajevu, vučko

Demonstranti su nosili transparente na kojima su napisane poruke: “Vlada elita bandita“ i “Narod koji nema šta izgubiti je najopasniji narod“.

Demonstranti pozivaju građane da izađu na ulice u većem broju, javlja Anadolija.

Prema informacijama sa lica mjesta, demonstranti su Skupštini Kantona Sarajevo dali rok od 72 sata da se očituje o zehtjevima Plenuma građana. Ukoliko pozitivnog odgovora ne bude u datom roku, na današnjim demionstracijama je još jednom ponovljen kategoričan stav: Cijelo Sarajevo i njegove glavne saobraćajnice bit će blokirane!   

Podsjećamo, od Skupštine KS se traži hitno ukidanje 'bijelog hljeba' i dodatnih naknada poslanicima, smanjenje plata, revizija privatizacije, ukidanje krivičnih prijava protiv učesnika u demonstracima te formiranje Vlade eksperata.

Okupljanje demonstranata je planirano i sutra u 12.00 sati.

protesti u sarajevu vućko

protesti u Sarajevu_18. februar/Foto:AA

protesti u Sarajevu_18. februar/Foto:AA

protesti u Sarajevu_18. februar/Foto:AA

protesti u Sarajevu_18. februar/Foto:AA

(Anadolija/DEPO PORTAL/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook