PROTESTANTI DANAS PREDAJU ZAHTJEV ZA SMJENU VLADE HNŽ-A

Građani Mostara uporno mole gradonačelnika da im se obrati, a on samo šuti: Ljubo, javi se!

Arhiva18.02.14, 10:05h

Na jučerašnjim protestima u Mostaru okupilo se nešto više od stotinjak ljudi, koji su uglavnom ponovili isto što i proteklih dana. Istaknut je i jedan transparent ‘Ljubo, javi se’, koji se, jasno, odnosi na šutljivog gradonačelnika Ljubu Bešlića, a kojeg protestanti svakodnevno pozivaju da im se obrati

protesti u Mostaru,11. feburarPlenum građana i građanki Mostara se nakon jučerašnjih mirnih prosvjeda i plenuma obratio javnosti priopćenjem u kojem pozivaju sve sugrađane i medije da danas podrže protestante i nazoče uručivanju zahtjeva prema Skupštini HNŽ-a.

Skup je simbolički najavljen u 11:55 sati ispred zgrade Skupštine HNŽ-a, a zahtjeve će Skupštini uručiti predstavnici Plenuma građanki i građana Mostara te će im biti poslani poštom. Zahtjevi koji će biti uručeni su:

1. Smjena Vlade HNŽ – zbog dugogodišnje neodgovornosti i nefunkcionalnosti: zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita;

2. Ukidanje paušala i beneficija političara i javnih dužnosnika, uključujući tzv. “bijeli kruh”, i usklađivanje njihovih plaća sa prosječnim radničkim plaćama;

3. Donošenje Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji sa djecom na nivou HNŽ;

4. Formalno izvješće MUP-a HNŽ o demonstracijama u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju, njihovu procjenu sigurnosnog stanja u HNŽ-u, kao i imena svih osoba koje su privedene na informativne razgovore, koji su novčano kažnjeni te protiv kojih je pokrenut kazneni postupak.

Inače, na jučerašnjim protestima u Mostaru okupilo se nešto više od stotinjak ljudi, koji su uglavnom ponovili isto što i proteklih dana. Istaknut je i jedan transparent ‘Ljubo, javi se’, koji se, jasno, odnosi na šutljivog gradonačelnika Ljubu Bešlića, a kojeg protestanti svakodnevno pozivaju da im se obrati. Među protestima se našao i ugledni profesor mostarskog sveučilišta Mile Lasić, koji je iz pozadine promatrao i slušao što to mostarski prosvjednici žele.

(Dnevni list/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook