SUMNJA U SPONTANOST PROTESTA

Kusturica: Protesti u BiH su usmjereni protiv Republike Srpske

Arhiva16.02.14, 14:14h

Koja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi, rekao je Emir Kusturica

Audrey Tautou i Emir KusturicaKoja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi, rekao je Emir Kusturica.

Sudjelujući u emisiji srpskog državnod radija, Emir Kusturica je reko kako su prosvjedu u BiH upereni poglavito protiv Republike Srpske i da su ih "izrežirali" oni koji su za stvaranje unitarne Bosne dodajući kako "unutar bošnjačkog ešalona vladaju razne obavještajne službe".  On sumnja da je spontano došlo do prosvjeda.

- Koja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi…? Koja je to spontana gladna masa koja uspjeva zapaliti zgradu Predsjedništva koja simbolički spaja tri naroda prema Daytonu…? Spajalo ih je i u vrijeme Tita - rekao je Kusturica  i upitao "koja je to gladna masa koja zapali Arhiv u kojemu izgori sve što se tiče Austrougarskog vremena.

Govoreći o obilježavanju 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, Kusturica je rekao da će "najkasnije za 10 godina u svim gradovima Republike Srpske i Federacije početi potpisivanje peticije kojom će se tražiti revizija postupka protiv Gavrila Principa i 'mladobosanaca' koji su osuđeni za Sarajevski atentat 28. lipnja 1914.".

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook