U OKC-U ABRAŠEVIĆ

Plenum građana Mostarau tvrdio 4 zahtjeva koja će u ponedjeljak uputiti Skupštini HNŽ-a

Arhiva15.02.14, 17:46h

Na današnjem Plenumu građana i građanki Mostara, koji je održan u OKC-u 'Abrašević', utvrđena su četiri zahtjeva koja će se uputiti u ponedjeljak, 17. veljače, Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije

 protesti u mostaru - JMBGNa današnjem Plenumu građana i građanki Mostara,  koji je održan u OKC-u "Abrašević",  utvrđena su četiri zahtjeva koja će se uputiti u ponedjeljak, 17. veljače, Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

 Plenum građana tako zahtijeva smjenu Vlade HNŽ-a, ukidanje paušala i beneficija  političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini HNŽ-a, kao i  službeno izvješće MUP-a HNŽ-a o demonstracijama u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju u procjeni sigurnosnog stanja u HNŽ-u kao i imena svih osoba koje su privedene na informativne razgovore.

 Građanke i građani plenuma Mostara okupili su se oko istih ideja, a to su: ravnopavnost svih naroda i narodnosti, kako konstitutivnih, tako i onih koji se izjašnjavaju kao ostali, a državljani su Bosne i Hercegovine , istaknuto je tijekom plenuma.

Također, apliraju na prijatelje i sugrađane Srbe, Bošnjake, Hrvate te ostale građane Bosne i Hercegovine, da ne  nasjedaju, kako je istaknuto, na trikove i podvale vladajućih struktura, te da se pridruže prosvjedima.

 Slijedeći Plenum građana najvljen je za ponedjeljak, 17. veljače u OKC-u "Abrašević" s početkom u 17 sati.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook