MIRSAD ĐUGUM, PREDSJEDAVAJUĆI KLUBA SBB-A U PREDSTAVNIČKOM DOMU PS BIH

Inicijativa za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića apsolutno neopravdana!

Arhiva14.02.14, 18:15h

To je prebacivanje odgovornosti sa onih svih svojih dosadašnjih procesa koji su njihovi ministri i zvaničnici do sada radili, a posebno je jasno neopravdana iz razloga jer se znaju nadležnosti policije na kantonalnom i entitetskom nivou, koji su odgovorni za javni red i mir - kazao je Đugum

Mirsad Đugum

Predsjedavajući Kluba poslanika SBB-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đugum kazao je danas Agenciji Fena da je inicijativa Kluba poslanika SDA za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića apsolutno neopravdana.

- To je prebacivanje odgovornosti sa onih svih svojih dosadašnjih procesa koji su njihovi ministri i zvaničnici do sada radili, a posebno je jasno neopravdana iz razloga jer se znaju nadležnosti policije na kantonalnom i entitetskom nivou, koji su odgovorni za javni red i mir - kazao je Đugum.

Po njegovim riječima, za javni red i mir je odgovoran kantonalni i federalni MUP, od komesara do policijskih struktura federalnog i kantonalnog nivoa.

- To je samo prebacivanje odgovornosti na nekoga drugoga, odnosno dezavuisanje javnosti i apsolutno neutemeljen zahtjev - kazao je Đugum.

Inicijativu za smjenu ministra Radončića podnio je Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu državnog parlamenta.

U inicijativi se, između ostalog, navodi da je tokom protesta građana BiH, 7. februara, sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena te da „ministar sigurnosti samo zbog te činjenice, iz moralnih razloga, treba odstupiti s dužnosti“.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook