'OVAJ NAPAD IMA POLITIČKU POZADINU'

Unija nezavisnih sindikata FBiH oštro osudila napad na Josipa Milića

Arhiva14.02.14, 17:13h

suđujemo ove bezočne napade koji, sigurni smo, imaju političku pozadinu onih političkih struktura koje su opljačkale narod", navodi se u saopćenju Unije nezavisnih sindikata FBiH koji tvrde da su te političke strukture spremne Milića i da fizički likvidiraju

Josip Milić
Unija nezavisnih sindikata Federacije BiH oštro je osudila fizički napad na predsjednika tog sindikata Josipa Milića koji se dogodio danas oko 14 sati ispred Gimanzije "Fra Grga Martić" u Mostaru.

"Osuđujemo ove bezočne napade koji, sigurni smo, imaju političku pozadinu onih političkih struktura koje su opljačkale narod", navodi se u saopćenju Unije nezavisnih sindikata FBiH koji tvrde da su te političke strukture spremne Milića i da "fizički likvidiraju".

"Međutim, bez obzira na bezočne napade, uvjereni smo kako će profesor Milić još žešće udariti na one koji se kunu u narod, a isti taj narod pljačkaju", navodi se u saopćenju.

Dvije nepoznate osobe palicama su danas oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru pretukle predsjednika Unije nezavisnih sindikata FBiH Josipa Milića.

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerovatnije nožem, što je prijavio policiji. Nakon toga su ga dvije mlađe osobe između 25 i 30 godina napale palicama te pobjegle.

"Jasno mi je i mislim da je svakome u ovom gradu jasno ko stoji iza ovoga i čiji je ovo izrežirani napad bio", kazao je Milić u izjavi za Fenu.

Nakon napada, Milić je odvezen u Centar urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar gdje mu je konstantiran lom desne ruke.

Podsjetimo, nakon nedavnih nasilnih protesta u Mostaru policija je privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u protestima koji su rezultirali paljenjem više zgrada. Nakon privođenja, Unija nezavisnih sindikata FBiH održala je konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ BiH i vlast u HNK-u.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook