SOLIDAN USPJEH BH. PREDSTAVNIKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U SOČIJU

Ivica Kostelić srebreni u olimpijskoj kombinaciji, bh. skijaš Igor Lajkert 27.!

Arhiva14.02.14, 15:22h

Nakon trka spusta i slaloma trijumfovao je u ukupnom vremenu 2 minuta 45 sekundi i 20 stotinki. Srebrena medalja pripala je Ivici Kosteliću iz Hrvatske, koji je za pobjednikom zaostao 34 stotinke, dok je broznu osvojio Christof Innerhofer (Italija) kasnivši za Villetom 47 stotih dijelova sekunda

ivica kostelic

Sandro Villeta iz Švicarske osvojio je zlatnu  medalju u današnjoj kombinaciji alpskog skijanja na 22. Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju (Rusija), javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Nakon trka spusta i slaloma trijumfovao je u ukupnom vremenu 2 minuta 45 sekundi i 20 stotinki. Srebrena medalja pripala je Ivici Kosteliću iz Hrvatske, koji je za pobjednikom zaostao 34 stotinke, dok je broznu osvojio Christof Innerhofer (Italija) kasnivši za Villetom 47 stotih dijelova sekunda.

Četvrto mjesto pripalo je pobjedniku jutrošnjeg spusta Kjetil Jansrudu (Norveška) (+1:06), jer imao tek 13 vrijeme u slalomu. Slovak Adam Zampa bio je najbrži u slalomskoj utrci u vremenu 50:11 sekundi, ali je završio na petom mjestu jer je u spustu bio tek 27.

Natko Zrnčić Dim, drugi predstavnik Hrvatske plasirao se na solidno 10. mjesto (zakasnivši za najbolji 1:86 sekunda), dok je Igor Lajkert iz Bosne i Hercegovine završio na 27. poziciji. Imao je 25 vrijeme u slalomu, te ukupno od Villeta bio sporiji  10:50 sekundi (u spustu jutros Lajkert bio 44.).

Obje trke kombinacije, spustašku i slalomsku završilo je 35 takmičara, javlja novinar AA.

 (Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook