FOTO/ PROTESTI PODRŠKE U ZAGREBU

Nekoliko stotina demonstranata podržalo radničke prosvjede u BiH, završilo hapšenjima

Arhiva13.02.14, 21:51h

Prosvjedni skup podrške radničkim prosvjedima u BiH u 18 sati otpočeo je na Cvjetnom trgu, a završio na Trgu žrtava fašizma. Sudjelovalo je nekoliko stotina prosvjednika

protesti u zagrebuProsvjedni skup podrške radničkim prosvjedima u BiH u 18 sati otpočeo je na Cvjetnom trgu, a završio na Trgu žrtava fašizma. Sudjelovalo je nekoliko stotina prosvjednika.

Održan je prosvjedni skup podrške radničkim prosvjedima u BiH koji je u 18 sati otpočeo na Cvjetnom trgu, a završio na Trgu žrtava fašizma. Nekoliko stotina prosvjednika izvikivalo je parole poput "Jedna klasa, jedna borba!", noseći transparente uz budan nadzor policije, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

"Okupili smo se u prvom redu da damo podršku obespravljenim radnicima i građanima Tuzle, Sarajeva i ostalih gradova BiH gdje se održavaju prosvjedi", rekao je neformalni predvodnik prosvjedne šetnje, poručivši kako se ista stvar događa i u Hrvatskoj.

"Ne ratu među narodima, ne miru među klasama!", slogan je i transparent pod kojim se prosvjedna šetnja odvijala, a na drugima je pisalo "Zauzmi, obrani, proizvodi!" i "Živjela borna radničke klase!".

Nakon okupljanja na Cvjetnom trgu, prosvjednici su se zadržali nakratko pred Ministarstvom financija i Državnim odvjetništvom gdje je održan govor kojim su prozvane političke elite koje su "korumpirane i izrabljuju siromašni narod".

"Dolje banke, dolje vlade!" i "Jedna klasa, jedna borba!" izvikivali su prosvjednici na maršu do Trga žrtava fašizma, praćeni policijskom pratnjom.

Na Facebook stranici prosvjednika između ostaloga piše:

„Izađimo i mi na ulice, pridružimo se borbi naroda BiH za socijalno pravedno društvo. Pokažimo politici i krupnom kapitalu da nismo njihove lutke koje će moći i dalje nesmetano pljačkati! Želimo društvo za 99% ljudi, a ne društvo političko-tajkunske oligarhije!"

Prosvjedi su organizirani putem Facebooka, gdje je svoje sudjelovanje potvrdilo gotovo tisuću članova.

Zbog vrijeđanja policijskih službenika dvije žene odvedene su u policijsku postaju.

 

(Anadolija/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook