VIDEO/ CINEMA TV FILM DANA

Hit horor 'Bez povratka 3' večeras u 22 sata

Arhiva13.02.14, 14:37h

Grupa preživjelih srednjoškolaca je sretna što se nisu našli na smrtonosnoj vožnji, ali Smrt ne odustaje od svog prvobitnog plana. Naime, preživjeli tinejdžeri, umiru jedan po jedan pod misterioznim okolnostima

Bez povratka 3
Nakon uspijeha prvog filma serijala „Bez povratka“ (2000), uslijedit će niz od pet nastavaka te postati prepoznatljiv naslov među ljubiteljima horor filma, a James Wong odlučiti da pored prvog, potpiše autorstvo za još jedan. Prema mišljenju nekih kritičara, ovim, trećim nastavkom Wong je uspio nadmašiti i svoj prvi film. Formula serijala je jednostavna – glavni negativac je sama Smrt. Naime, protagonisti nastoje uteći Smrti, koja vreba na njih tamo gdje je najmanje očekuju.

Radnja ovaj put počinje u zabavnom parku, u kojem se grupica srednjoškolaca odluči za vožnju rollercoasterom "Devil's Flight", jednim od najboljih i najbržih rollercoastera u državi. Wendy Christensen (Mary Elizabeth Winstead) je jedna od njih. Prije same vožnje, ona zaspe i usni kako rollercoaster ispada iz šina, pri čemu ona i njeni prijatelji smrtno nastradaju, zbog čega odustane od vožnje, a s njom i nekoliko prijatelja. No kako je vožnja krenula, ispostavi se da se njena vizija obistinila.

Grupa preživjelih srednjoškolaca je sretna što se nisu našli na smrtonosnoj vožnji, ali Smrt ne odustaje od svog prvobitnog plana. Naime, preživjeli tinejdžeri, umiru jedan po jedan pod misterioznim okolnostima. Wendy zajedno sa prijateljem Kevinom (Ryan Merriman) sada nastoji pronaći način kako da ponovo prevari smrt i spasi vlastiti, ali i živote kolega koji su na redu da umru. Jedino što je preostalo jesu znakovi na fotografijama koje je napravila te večeri.

Ako ste gledali jedan od prijašnja dva filma u ovom serijalu, znate šta treba očekivati. Međutim, kao i njegovi prethodnici, „Final Destination 3“ (2006) je zasebna cjelina, te nema direktne veze sa prethodnim nastavcima, osim referenci na kultni let 180 iz prvog dijela. Za scenarij je zaslužan Glen Morgan, koji je uz redatelja James Wonga, također jedan od tvoraca serijala.

Uz sjajne vizuelne i zvučne efekte, te zanimljiv narativni okvir, film će držati pažnju do samoga kraja.



Više o Cinema TV pogledajte na Facebook stranici: https://www.facebook.com/cinematv.bh

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook