FOTO/ ŽIČANE OGRADE I ZAŠTITARI NAKON PROTESTA

DEPO Portal na zgarištu države BiH: Ovako danas izgledaju Vlada KS, Predsjedništvo, Opština Centar...

Arhiva13.02.14, 14:27h

DEPO Portal načinio je šetnju po zgarištima institucija BiH i zabilježio dio atmosfere u i oko zgrade Vlade Kantona Sarajevo, Predsjedništva, Općine Centar...

Sarajevska zgarišta nakon protesta/ Foto: DEPO PORTALŠest dana nakon što su se socijalne demonstracije u BiH pretvorile u brutalni okršaj sa državnim institucijama, u Sarajevu su u toku akcije na raščišćavanju poprišta prošlosedmičnih sukoba. DEPO Portal načinio je šetnju po zgarištima institucija BiH i zabilježio dio atmosfere u i oko zgrade Vlade Kantona Sarajevo, Predsjedništva, Općine Centar...

Najveća akcija odvija se u prizemlju Predsjedništva, gdje je požar zahvatio i gotovo potpuno uništio Depo br. 1 Arhiva BiH. Mračan i spaljen prostor Arhiva više djeluje kao kakvo uništeno pijačno skladište nego kao depo u kome su bili pohranjeni virjedni dokumenti bh. historije.

Oko Opštine Centar komunalci užurbano raščišćavaju prostor, a revnosni zaštitari ne dozvoljavaju nikakav pristup objektu.

Oko Vlade Kantona Sarajevo atmosfera je još strožija, pripadnici GAMA sigurnosti okružuju zgradu sa svih strana, a željezna ograda štiti ulaz od 'nepozvanih' gostiju. Čađ oko prozora i na gornjim spratovima zgrade, te po koji 'bezobrazni' grafit svjedoče da je ova institucija još prije nekoliko dana bila epicentar ozlojađenosti narodnih masa i svega što je uslijedilo nakon toga. 

Pogledajte fotogaleriju!       

(DEPO PORTAL/Foto: A. Beganović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook